Eerste Vlaamse Red Market opent zijn deuren in OPWIJK

C21

Eerste Vlaamse Red Market opent zijn deuren in OPWIJK

Editiepajot_opwijk_red_market_1_foto_steven_walravens
Red Market Opwijk. - Foto's © Steven Walravens
 
Editiepajot_opwijk_red_market_2_foto_steven_walravens
Bij de ingang krijgt de klant een scanner mee. Foto © Steven Walravens
 
Editiepajot_opwijk_red_market_3_foto_steven_walravens
De winkel is logisch geordend zodanig dat eerst de zwaardere producten opgesteld staan en daarna de lichtere producten. Foto © Steven Walravens
 
Editiepajot_opwijk_red_market_4_foto_steven_walravens
De klant scant zelf zijn boodschappen, de producten kunnen meteen de boodschappentas in en hoeven niet meer uit de kar gehaald te worden. Foto © Steven Walravens
 
Editiepajot_opwijk_red_market_5_foto_steven_walravens
Door gesloten koeltogen te gebruiken, worden de energiekosten verlaagd. Lagere energiekosten betekenen lagere prijzen. Foto © Steven Walravens
 
Editiepajot_opwijk_red_market_6_foto_steven_walravens
Aan de kassa wordt de scanner overhandigd en kan meteen worden afgerekend. Foto © Steven Walravens
 
Editiepajot_opwijk_red_market_7_foto_steven_walravens
Red Market Opwijk heeft 14 voltijdse werknemers in dienst. Foto © Steven Walravens
 
Editiepajot_opwijk_red_market_8_foto_steven_walravens
Vijf werknemers zijn van Opwijk en Merchtem. Foto © Steven Walravens
 

Woensdag 14 juli om 7 u opent de eerste Red Market in Vlaanderen haar deuren in Opwijk.  Uniek aan Red Market is de algemene toepassing van self-scanning, een revolutionair aanschuifsysteem in één enkele rij aan de kassa en ruime openingsuren, zelfs op zondag. Red Market Opwijk is de derde Red Market winkel in België.

Het nieuw concept, ontwikkeld door Delhaize, steunt op drie strategische pijlers: competitieve prijzen, eenvoudig winkelen en een uitmuntend service. De hele winkel is erop gericht om klanten snel en makkelijk hun boodschappen te laten doen.
 
“De innovaties die we in onze Red Markets hebben geïntroduceerd zijn uniek in België en geven de klant een beeld van hoe de supermarkt er in de toekomst zal uitzien. We zijn dan ook zeer trots dat we dit hebben kunnen verwezenlijken”, zegt een trotse CEO van Delhaize België Michel Eeckhout.
 
Lage prijzen met kwaliteitsgarantie
 
De nieuwe winkelformule combineert kwaliteitsproducten met competitieve prijzen. Alle
aangeboden producten worden gekenmerkt door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het gaat om producten van nationale merken of van de huismerken van Delhaize.
 
Dankzij zijn eenvoudige en efficiënte manier van werken, kan Red Market permanent lage prijzen aanbieden. De competitieve prijzen zijn van toepassing op alle productcategorieën. Hiervoor vergelijken ze ook de prijzen bij de concurrenten en passen die aan indien nodig. De klant kan zich daarenboven registeren via zijn Redkaart waardoor hij gratis producten en andere promoties kan ontvangen.
 
Eenvoud in aanbod
 
Alles bij Red Market is erop gericht om het winkelen te vereenvoudigen, zo ook het assortiment. Op een winkeloppervlakte van bijna 750 m² biedt Red Market Opwijk een eenvoudig, maar compleet assortiment van ongeveer 3.000 kwaliteitsproducten aan dat tegemoet komt aan de dagelijkse behoeften van de klant.
 
De klant vindt bij Red Market verse vis en vers vlees beiden voorgesneden & voorverpakt, groenten en fruit, zuivel en bakkerijproducten. Er zijn geen ‘ateliers’ in de winkel, behalve op het niveau van de bakkerij waar een beperkte productie in de winkel gebeurt.
 
De koeltogen zijn gesloten met deuren waarin de meeste verse producten bewaard worden. Deze innovaties garanderen een nog betere versheid en bescherming van de producten en resulteren vooral in een vermindering van het energieverbruik, wat het milieu ten goede komt.
 
Alles in teken van de klant
 
Niet alleen het assortiment en de presentatie van de producten in het winkelrek, de hele winkel speelt in op het gebruiksgemak van de klant. Red Market is een praktische winkel met brede en vrije winkelgangen, grote winkelkarren en eenvoudige communicatie in de winkel. Maar Red Market is ook een aangename winkel met functionele verlichting. Het natuurlijk daglicht dat binnenvalt verhoogt dit effect.
 
Red Market is de eerste winkel in België die voor 100% is uitgerust met de ‘self-scanning’ technologie en met het ‘Q-buster’ systeem dat gebruikt wordt in luchthavens.
 
Het grote voordeel van self-scanning is dat het praktisch is en tijdswinst oplevert: de klant scant de boodschappen immers direct tijdens het shoppen, waarbij hij ze direct in een boodschappentas opbergt die rechtstreeks meegenomen kan worden. Dat verkleint ook enorm de tijd die de klant normaal langs de kassa passeert.
 
Tweede pluspunt: de klant behoudt het overzicht over zijn uitgaven en kan zijn aankopen controleren.
 
Aan de kassa’s past Red Market het rijsysteem toe dat men in luchthavens terugvindt: de zogenaamde Q-buster. Van zodra een kassa vrijkomt, kan de klant die het eerst in de rij staat, zich naar deze kassa begeven. Een efficiënt systeem dat de klant toelaat om zijn winkelbezoek snel af te ronden.
 
Bovendien dienen de gekochte artikelen niet opnieuw uit de boodschappentas te worden gehaald. Nadat de klant de handscanner en zijn kortingsbonnen aan de kassiester heeft overhandigd, betaalt hij en kan hij vertrekken.
 
“Klant is koning”-mentaliteit
 
De uitbating van Red Market is in handen van Smart Food Shopping, een onderneming die speciaal werd opgericht onafhankelijk van Delhaize België. De winkel in Opwijk zelf stelt 14 medewerkers te werk, de meesten afkomstig uit de lokale omgeving waarvan 5 werknemers uit Opwijk en Merchtem. Elk personeelslid krijgt een 7-weken durende opleiding om de klant optimaal bij te staan.
 
Red Market wil zich perfect integreren in de lokale gemeenschap. Vandaar dat de winkel geopend is op maandag van 13u. tot 20u., van dinsdag tot zaterdag van 7u. tot 20u., vrijdag van 7u. tot 21u. en zondag van 8u.30 tot 12u.
 
Milieuvriendelijke en energiezuinige supermarkt
 
Als 100% dochteronderneming van Delhaize Groep, wil Smart Food Shopping op een duurzame manier ondernemen. Dat betekent dat de onderneming alles in het werk stelt om de impact van haar activiteiten op het milieu te beperken. Zo installeerde Red Market afgesloten koeltogen in de winkel, een betere isolatie en een systeem om de warmte geproduceerd door de frigo’s te recupereren. Op deze manier vermindert Red Market haar energieverbruik en produceert het minder CO2.

Meer info: www.redmarket.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2010
Steven Walravens
Steven Walravens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief