MERCHTEM / OPWIJK - Ezelshuwelijk als promotiestunt

C21

MERCHTEM / OPWIJK - Ezelshuwelijk als promotiestunt

Editiepajot_merchtem_ezelshuwelijk_tekening_geo
Tekening © GEO
 

Onder ruime belangstelling werden gisteren ezelin Noraly, uit Opwijk, en ezel Benny, uit Merchtem, door burgemeester Eddie De Block (Open VLD Merchtem) op ludieke wijze in de echt verbonden.

Het hele gebeuren is een promotiestunt voor de jaarmarkt op 14 augustus aanstaande. Dan worden er meer dan 100 ezels verwacht op de Reedijk.
 
Toen maanden geleden dit ezelshuwelijk werd aangekondigd fronste menig Merchtemnaar ongelovig de wenkbrauwen, maar in Merchtem feestgemeente zit men niet om een stunt verlegen.
 
Gisteren werd het ongewone huwelijk dus werkelijkheid. Niet in de Raadzaal, zoals eerst werd aangekondigd, maar wel in de inkomsthal aan de Bogaartstraat. Noraly en Benny stonden er een beetje gelaten bij. Overdonderd als ze waren door de drukte rondom hen, gedroegen zij zich toch waardig en sereen.
 
Met een welgekomen wortel tussen de lippen werd het huwelijk dan bezegeld. Getuigen waren Paul Van den Eynde (Merchtem) en Paul Onselare (Opwijk), beiden schepen van Openbare Werken. Zij hadden voor de aanwezige kinderen een snoepje voorzien, en de volwassenen werden op een drankje onthaald omdat zij ondanks de warmte en het voorspelde onweer dit evenement toch niet wilden missen.
 
De "receptie" ging door op het "trottoir" van het Gemeentehuis waar politiecommissaris Noens persoonlijk voor de veiligheid instond. Op de vraag op hoeveel hij het aantal aanwezigen schatte, antwoordde de politieman gekscherend: "121 en met de ezels er bij, 123".
 
Met een ezel uit Opwijk en een ezelin uit Merchtem als huwelijkspaar, en de schepen van Openbare Werken uit beide gemeenten als getuigen, zou men zich kunnen afvragen of dit de voorboden zijn van een nakende fusie.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2010
Georges De Buyser
GEO
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief