OPWIJK – Sterke prestatie voor Cata Bikes Ternat

C21

OPWIJK – Sterke prestatie voor Cata Bikes Ternat

Editiepajot_opwijk_podium_nieuwelingen_-_jitse_marissens
Saimen De Laeter was de snelste bij de nieuwelingen. - Foto's © Jiste Marissens
 
Editiepajot_opwijk_sprint_nieuwelingen_-_jitse_marissens
De sprint bij de Nieuwelingen (Foto : Jitse Marissens)
Editiepajot_opwijk_sprint_juniores_joeri_hofman_-_jitse_marissens
De sprint bij de juniores gewonnen door Joeri Hofman (Foto : Jitse Marissens)
Editiepajot_opwijk_podium_juniores_-_jitse_marissens
Het podium bij de Juniores (Foto : Jitse Marissens)
 
Editiepajot_opwijk_stef_wouters_-_jitse_marissens
Stef Wouters is blij met de zege van zijn ploegmaat Joeri Hofman (Foto : Jitse Marissens)
 

Zondag stond er in Opwijk een dubbele wielerwedstrijd op het programma. Zowel de nieuwelingen als de juniores werkten hier de laatste manche af voor het regelmatigheidscriterium De Nil.

De opkomst was beperkt want de 2 reeksen kregen minder dan 40 renners aan het vertrek. De nieuwelingen gingen om 13u30 van start met 39 deelnemers. Deze moeten 10 rondes van 6 km afleggen. Al in de tweede ronde gaat Kenneth Sergooris (Strijtem) in de aanval. Hij krijgt slechts 1 renner mee in zijn zog. Toch rijden ze een sterke wedstrijd maar door de wind kwam er een algemene hergroepering op 2 ronden van het einde. Tal van aanvalspogingen werden daarna teniet gedaan en zo krijgt men een massasprint. Hierin toonde Saimen De Laeter uit Geraardsbergen zich de snelste voor Kilian Michiels en Davy Gunts. Din Vandendriessche en Ben Goddaert vervolledigden de top 5. De eerste overwinning voor het Cata Bikes team.
 
Bij de juniores kwamen met 37 man aan het vertrek. Zij moesten 13 rondes afwerken, samen goed voor 78 km. In de aanvang van de wedstrijden konden we veel aanvallen noteren. Maar in de derde ronde geraakte een groep van 12 renners weg. Een ronde later waren er 3 in geslaagd om de kloof te overbruggen en aansluiting te maken voorin. Het leek alsof deze 15 de finale gingen rijden maar dat was zonder de renners van Cata Bikes gerekend. In de negende ronde bundelden Stef Wouters en Joeri Hofman hun krachten en reden weg van hun medevluchters. Enkel Nik De Smet kon de kloof dichten en met 3 gingen ze de laatste 4 ronden in.
 
De 2 ploegmaten probeerden elk om beurt aan te vallen maar geraakten niet weg. Ze hadden dan maar besloten om te speculeren op de sprint en met succes. Stef Wouters werkt in dienst van zijn ploegmaat Hofman en trok de sprint aan. Joeri maakte het af en kon voor de tweede maal deze dag zegevieren voor het Cata Bikes Team. Nik De Smet werd tweede, feestvierende Wouters derde.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 aug 2010
Jitse Marissens
Jitse Marissens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief