OPWIJK - Dieter Lannau genomineerd voor Bruidsfoto Award 2011

C21

OPWIJK - Dieter Lannau genomineerd voor Bruidsfoto Award 2011

Editiepajot_opwijk_dieter_lannau_foto_dieter_lannau
Foto © Dieter Lannau
 

De nominaties van de Bruidsfoto Award 2011 zijn gekend. Dieter Lannau uit Opwijk is genomineerd in de categorie “Bruid & Bruidegom” en “Bruidegom in Beeld”. In totaal werden er door fotografen uit binnen- en dit jaar ook voor het eerst uit het buitenland- bijna 2.000 foto’s ingestuurd. De vierkoppige vakjury van het evenement selecteerde zestig foto’s die in juni 2011 kans maken op een felbegeerde Bruidsfoto Award (BFA).

“De genomineerde fotografen en hun beeldmateriaal bewijzen dat er nog steeds behoefte is bij bruidsparen aan kwaliteitsfotografie”, aldus de vakjury. Deze bestaat uit leden van de bekende fotografen-vakverenigingen (BFN, Colour Art Photo, DIPP en SVFN) en de internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine. Het was voor de jury een uitdaging om het aantal genomineerden in alle zes de categorieën tot tien te beperken. “We zien een trend naar documentaire fotografie; niet geregisseerd, veel zwart/wit met gevoel voor de juiste momenten in een goede compositie en techniek!”
De BFA is een initiatief van Bruid & Bruidegom Magazine en wordt dit jaar voor het zevende opeenvolgende jaar uitgereikt. De prijs heeft als doel aanstaande bruidsparen kennis te laten maken met professionele vakfotografen. Fotografen kunnen inzenden in zes categorieën, namelijk: Bruid & Bruidegom, Bruid in de Spotlights, Bruidegom in Beeld, Huwelijk & Emotie, Bruidskinderen en de Vrije Categorie.
Publieks-, vakprijs en Overall winnaar
Met het bepalen van de genomineerden van de Bruidsfoto Award 2011 is de race echt van start gegaan. Tot 1 juni 2011 kunnen aanstaande bruidsparen en collega-vakfotografen een stem uitbrengen op hun favoriete foto’s via de website www.bruidsfotoaward.nl. Er is onderscheid gemaakt tussen publieks- en vakprijzen. Projectmanager Gerdien Bos van Bruid & Bruidegom Magazine: “Fotografen letten bij hun beoordeling veel meer op zaken als licht, compositie en sfeer, terwijl de bruidsparen vaker afgaan op de emotie in de foto en de personen die in beeld zijn.”
De winnaars van de publieks- en vakprijs binnen de diverse categorieën worden tijdens een feestelijke bijeenkomst in juni 2011 bekendgemaakt. De foto met de meeste publieksstemmen wint bovendien de titel Overall winnaar.
Meer informatie: www.neophoto.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2011
Gerrit Achterland
Dieter Lannau
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief