OPWIJK - Gratis advies woningaanpassing 65-plussers

C21

OPWIJK - Gratis advies woningaanpassing 65-plussers

Thuiswonende_senioren_p200

Meer dan een kwart van de thuiswonende senioren minstens één keer per jaar valt in eigen huis. De helft van de 80-plussers valt zelfs jaarlijks. Aandacht voor een aangepaste woonomgeving is dus van groot belang om aan valpreventie te werken.

Sinds enkele jaren worden alle 65-plussers van de gemeente systematisch en tweejaarlijks aangeschreven met het vrijblijvende aanbod om de woning gratis te laten nakijken door een deskundige. Deze verleent advies, wijst op mogelijke aanpassingen, vertelt meer over de beschikbare hulpmiddelen en hoe men deze het beste kan gebruiken. Bovendien wordt meegedeeld op welke premies of fiscaal voordeel men eventueel recht heeft. Nadien beslist men geheel vrijblijvend of men daadwerkelijk eventuele aanpassingen wenst uit te voeren.
De voorbije jaren maakten reeds 54 senioren gebruik van deze dienstverlening. De komende weken krijgen daarom meer dan 2.200 65-plussers opnieuw een infopakket thuis bezorgd. Naast een folder bevat het pakket o.a. een aanvraagkaart en een checklist. Hiermee kan de senior zelf al aan de slag in de eigen woning, in afwachting van een gratis professionele screening.
Centraal steunpunt woningaanpassing 65-plussers, GAC II, Dienst Welzijn, Ringlaan 20, 052/36.51.63. woningaanpassing@opwijk.be  of via De Wegwijzer, Gasthuisstraat 15, 0800/113.41.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2011
An Peeters
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief