ROOSDAAL / REGIO – Kvlv dankt al haar vrijwilligers

C21

ROOSDAAL / REGIO – Kvlv dankt al haar vrijwilligers

Editiepajot_roosdaal_kvlv100jaar_foto_01_willy_appelmans
Een delegatie van vrijwilligers bij de onthulling van hun nieuwe spandoek. - Foto's © Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_kvlv100jaar_foto_07_willy_appelmans
Foto's © Willy Appelmans
Editiepajot_roosdaal_kvlv100jaar_foto_08_willy_appelmans
Foto's © Willy Appelmans
Editiepajot_roosdaal_kvlv100jaar_foto_02_willy_appelmans
Foto's © Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_kvlv100jaar_foto_03_willy_appelmans
Foto's © Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_kvlv100jaar_foto_04_willy_appelmans
Foto's © Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_kvlv100jaar_foto_05_willy_appelmans
Foto's © Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_kvlv100jaar_foto_06_willy_appelmans
Foto's © Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_kvlv100jaar_foto_10_willy_appelmans
Foto's © Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_kvlv100jaar_foto_11_willy_appelmans
Foto's © Willy Appelmans
 
Editiepajot_roosdaal_kvlv100jaar_foto_09_willy_appelmans
Foto's © Willy Appelmans
 

 

Bij Kvlv vieren ze dit jaar hun honderdjarig bestaan.  En dat de Europese Commissie ook besliste om 2011 naar voor te schuiven als Europees Jaar van de Vrijwilliger was een dubbele reden om de passie en het enthousiasme van de meer dan 12000 vrijwilligers bij Kvlv te lande op een grootse wijze te vieren.

Dankzij de ‘Eeuwige passie’ van al die vrijwilligers groeide de Boerinnenbond uit tot Kvlv, een vrouwenorganisatie waar alle vrouwen met vaart welkom zijn. De vrijwilligers van Kvlv zijn in de eerste plaats hun bestuursleden. 

Kvlv is de grootste vrouwenorganisatie in Vlaanderen.  Ze tellen meer dan 100.000 leden, waarvan nog 10 % boerinnen en tuiniersters. 
Het is voor hen dan ook het uitgelezen moment om samen met deze fantastische groep mensen, die altijd klaar staan om hun Kvlv te laten bloeien en groeien, het feestjaar regionaal te lanceren.

In heel Vlaanderen hangt KVLV spandoeken uit met de slogan ‘KVLV dankt al haar vrijwilligers’. 

Het eerste spandoek werd, in aanwezigheid van een delegatie van hun vrijwilligers,  vandaag officieel aan de pers voorgesteld in zaal “Ons Huis” te Roosdaal-Pamel.

Van de toespraak van Brigitte van Malderen, consulente KVLV, onthouden we zeker:

-  -  Bestuursleden zijn “enthousiastelingen” die anderen aansteken met de vrijwilligersmicrobe. Ze zijn de positivo’s van onze wereld.

-        -   Bestuursleden zijn er voor hun leden, ze leven mee met wat er zich in de gezinnen afspeelt. ‘Psychologen” misschien?

-     -  Bestuursleden zijn duizendpoten, nooit te goed om de handen uit de mouwen te steken, altijd klaar om in te springen voor hun dorp, hun gemeente en hun leden.

-   -  Kvlv telt 107344 leden, waaronder 12923 bestuursleden in 987 plaatselijke afdelingen. ( Vlaams-Brabant telt 19993 leden waarvan 2244 bestuursleden).

 

Voorzitster Kvlv Nationaal, Carla Durlet, omschreef de bestuursleden als hun troeven voor morgen.  

Het platteland is “in”. En dat is nu net hun “speelterrein”. Dit collectief verhaal moeten ze nog meer uitspelen. Een verhaal van plattelandsontwikkeling met de landbouw er middenin. Op dat platteland is heel wat talent aanwezig.

Het collectief verhaal van de groep Kvlv staat ook middenin de noden van de jonge gezinnen van vandaag. Het netwerk van de groep Kvlv zullen ze ook meer moeten betrekken in hun sociaal-culturele werking. Vaak is dat een gemis in hun besturen en in de ledengroep.

Jonge gezinnen zijn meer dan jonge vrouwen. De vrouwelijke bril blijft hun uitgangspunt maar in een samenleving waar vrouwelijke waarden als intuïtie en emotionaliteit, leren uit ervaring en empathie, harmonie en evenwicht troef zijn, is er een potentieel voor hun aanbod.

Gastvrijheid en onthaalcultuur naar leden en nieuwe leden met openheid naar allochtonen.

Om de zichtbaarheid van Kvlv te vergroten, zullen ze meer in het maatschappelijk debat moeten gaan staan en meer gebruik moeten maken van de nieuwe media.

Ook zullen ze trouw moeten blijven aan hun grondhouding van duurzaamheid en zorgzame nabijheid. Ze moeten staan voor kwaliteit en degelijkheid.

Tenslotte gaf voorzitster Carla Durlet nog mee dat, ondanks de dreiging van de grote besparingsgolf, zal Kvlv gaan voor vernieuwing en uitdaging, en dit samen met alle organisaties van groep Kvlv.

De eeuweling wordt dan ook met de gepaste festiviteiten gevierd waarbij “Eeuwige passie” het dragende thema zal zijn dat als een rode draad doorheen 2011 zal lopen en waar hun groot KVLV-event op 21 mei in de stad Leuven de kers op de taart moet worden.

Maken deel uit van de Groep Kvlv: Kvlv, Vrouwen met Vaart – Landfrauenverband – Landelijk Praktijkatelier – Landelijke Thuiszorg – Landelijke Kinderopvang – Zorg-Saam – Ons Zorgnetwerk – Landelijk Dienstencoöperatief – Landelijk Jobcoöperatief – Steunpunt Groene Zorg.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mrt 2011
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief