PROVINCIE VLAAMS-BRABANT en scholen zijn partners in biodiversiteit

C21

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT en scholen zijn partners in biodiversiteit

Editiepajot_meise_prov
Gedeputeerde Jean Pol Olbrechts en provincieraadslid Roel Anciaux geven de cheque van 2.914,10 Euro aan Montessori-schooldirecteur Marcel Bosmans. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_meise_prov
Het begin van de MOS-tuin. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_meise_prov
Kinderen beginnen aan de verhoging van de biodiversiteit van de oude pastorietuin. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_meise_prov
Kinderen beginnen aan de verhoging van de biodiversiteit van de oude pastorietuin. - Foto's © Roger Mortelmans
 

De provincie Vlaams-Brabant subsidieert twee keer per jaar scholen die werken aan Natuur Op School. Dit voorjaar ontvangen maar liefst tien scholen, ’t Schooltje van Oppem (Meise), De Appeltuin (Leuven), De Pit (Diest), De Regenboog (Kessel-Lo), Hertog Karel (Wilsele), Holsbeek Plein (Holsbeek), Horteco (Vilvoorde), De Moza-ik (Opwijk), Sint-Gertrudis (Landen) en Ter Dreef (Merchtem) samen het bedrag van 31.822,20 euro provinciale subsidies.

“Ondertussen gaven we reeds meer dan 125.000 euro aan 54 projecten”, zegt gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts. “Elke basis- of secundaire school, gelegen in de provincie Vlaams-Brabant en die een milieubeleidsverklaring van Milieuzorg Op School heeft ondertekend kan een aanvraag indienen. De provincie subsidieert tot tachtig procent van het project tot 5.000 euro per school per jaar.”
Het Natuur Op School-project van ’t Schooltje van Oppem werd voorgesteld en de directie kreeg een cheque en de koesterburenmap overhandigd door Jean-Pol Olbrechts.
De leerlingen van de school herstellen de drooggevallen poel van de pastorietuin, gelegen naast de school, planten een essenbos en inheemse struiken en plaatsen bijenkasten, een vlonder (losse houten vloer), een vogelkijkwand en educatieve panelen in FSC-gelabeld hout. Deze werken verhogen de biodiversiteit in de omgeving. Buiten de vergroting van de biodiversiteit is er ook een educatieve meerwaarde van hun milieuwerking. De school gaat namelijk de tuin openstellen voor de andere scholen van Meise en de leerlingen zorgen voor gidsbeurten. De school krijgt ook steun van de milieudienst van de gemeente Meise, Natuurpunt Meise, het Regionaal Landschap Groene Corridor, GREEN vzw, een intergemeentelijk natuur- en landschapsteam, een imker en natuurouders.
De provinciale biodiversiteitscampagne “Je hebt meer buren dan je denkt” sluit hier mooi bij aan.
“Met deze campagne”, zegt de gedeputeerde, “willen we samen met gemeenten, verenigingen en scholen werken aan biodiversiteit. Ook wordt er gedacht om ook bedrijven bij biodiversiteit te betrekken.”
De gemeente was vertegenwoordigd door burgemeester en schepen, wat volgens de gedeputeerde aantoont dat de gemeente veel aandacht heeft voor de natuur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2011
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief