Evenwicht tussen landbouw en natuur rond de Brabantse beek in OPWIJK en MERCHTEM

C21

Evenwicht tussen landbouw en natuur rond de Brabantse beek in OPWIJK en MERCHTEM

Julien_dekeyser_2011_p200
Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening (ep)

De deputatie van Vlaams-Brabant heeft het ruimtelijk uitvoeringsplan 'Brabantse beek' in Opwijk goedgekeurd. De Brabantse beek, de Kluisbeek en de bovenloop van de Asbeek zijn ecologisch waardevolle beekvalleien. De Brabantse beek is ook de natuurlijke verbinding tussen verschillende bosgebieden.

Rondom de Brabantse beek worden de vochtige zandleemgronden vooral gebruikt als weiland. Maar deze gronden zijn ook geschikt voor de teelt van gewassen. De grachtenstelsels in de vallei zorgen voor een zeer goede afwatering en infiltratie van de landbouwgronden.
"De gemeente Opwijk heeft, in overleg met de gemeenten Merchtem en Buggenhout, de provincie Oost-Vlaanderen en ons, een uitvoeringsplan voor het gebied van de Brabantse beek opgesteld", zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor ruimtelijke ordening. "Dit plan zal de ruime omgeving van de beek beter structureren en voor een evenwicht tussen natuur en landbouw zorgen. Om de open ruimten te bewaren, gaan we immers de landbouwactiviteiten concentreren in afgebakende zones".
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief