OPWIJK - 1 jaar De Wegwijzer gevierd met nieuw logo

C21

OPWIJK - 1 jaar De Wegwijzer gevierd met nieuw logo

Editiepajot_opwijk_voorstelling_logo_de_wegwijzer_foto_gerrit_achterland
Lutgard Van der Borght, Bart De Meuter en Ineke Robijns. - Foto © Gerrit Achterland
 

Op 1 mei opende het Sociaal Huis De Wegwijzer de deuren van haar locatie in de Gasthuisstraat nr. 15 in Opwijk. Dit initiatief kwam tot stand na een intensieve samenwerking tussen gemeente en OCMW en beoogt het toegankelijker maken van de sociale dienstverlening van de Opwijkenaar. Een doelstelling die na één jaar werking alvast werd gehaald. Intussen vonden reeds heel wat burgers de weg naar De Wegwijzer.

Burgemeester Lutgard Van der Borght: “Het aanbod van het Sociaal Huis De Wegwijzer is verrassend velerlei. Zo is er de individuele administratieve sociale dienstverlening van de sociale dienst van het OCMW en deze van de gemeentelijke welzijndienst. De lokale P.W.A. dienstenchequeonderneming is er gehuisvest. Het woonloket wordt er druk gecontacteerd en er zijn nog onze externe partners waarmee er verschillende samenwerkingsakkoorden werden afgesloten. Verschillende keren per maand houdt Familiehulp er ook haar wijkwerking en dan zijn er tal van andere activiteiten die er plaatsvinden. Ik denk in concreto hierbij aan de jaarlijkse zitdagen van de belastingsdiensten, de zitdagen van de gemeenschappelijke sociale dienst van de lokale besturen in Vlaanderen, de landbouwtelling, de bijeenkomsten van Groep Intro en dergelijke meer”.
Om het eenjarig bestaan extra in de verf te zetten werd er naast een opendeurdag ook een wedstrijd uitgeschreven om een logo te ontwerpen voor De Wegwijzer. De jury diende te kiezen uit 37 ingezonden logo’s van de hand van 21 creatievelingen uit en buiten Opwijk. Winnaar werd Bart De Meuter (Merchtem) die - naast de gelukwensen van burgemeester Lutgard Van der Borght en OCMW-voorzitter Ineke Robijns - ook een waardebon van 175 euro mocht ontvangen, te besteden bij de Opwijkse middenstanders.
OCMW-voorzitter Ineke Robijns: “Het mooie aan De Wegwijzer is dat er verschillende diensten aanwezig zijn en dit maakt dat een doorverwijzing soms maar één bureau verder is. De vragen waarmee een Opwijkenaar naar De Wegwijzer komt, zijn heel uiteenlopend. Het kan gaan over een administratieve aangelegenheid, over de behoefte aan hulp in het huishouden na een medische ingreep, over problemen met een huisvesting, over financiële moeilijkheden,…. In de toekomst, wellicht september 2012, zal De Wegwijzer verhuizen naar de Kloosterstraat, nummer 10, waardoor de volledige sociale dienst van het OCMW onder één dak zal terecht komen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief