OPWIJK - 31 mei wereldrookvrije dag: rook 24 uur niet en maak kans op een fiets + gratis infosessie rookstopcursus

C21

OPWIJK - 31 mei wereldrookvrije dag: rook 24 uur niet en maak kans op een fiets + gratis infosessie rookstopcursus

Roken_p200

Op 31 mei stopt heel rokend Vlaanderen een dag lang met roken. Dat is tenminste de ambitie van de campagne ‘Rokers verdienen een beloning.. als ze 24 uur niet roken’. Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en de Logo’s (Lokaal Gezondheidsoverleg) over heel Vlaanderen zetten hun schouders onder deze actie. Niet zomaar een actie, want als je meedoet, krijg je gratis de weekendkrant van Het Nieuwsblad in de bus. Bovendien maak je kans op een fiets. Als dat niet mooi is. Rook je? Schrijf je dan nu meteen in!

Je kan het!
24 uur van de sigaret blijven: dat is het doel van de campagne ‘rokers verdienen een beloning… als ze 24 uur niet roken.’ Je kan je telefonisch of op het internet inschrijven. Geef jouw rookervaringen via een vragenlijst door en krijg via sms berichten advies op maat. Daarbovenop ontvang je gratis de krant Het Nieuwsblad, of je nu de sigaret links laat liggen of niet. Het is hier immers de intentie die telt. Daarom duurt de actie maar 24 uur en is het beslist niet de bedoeling om meteen definitief te stoppen met roken. Jou het gevoel geven dat een dag lang zonder sigaret je best wel lukt. Dat is wat de actiedag wil bereiken. Zo ben je meer geneigd om langer of voorgoed te stoppen.
Succes bewezen
Het concept van deze actie werd overgenomen van Stivoro, het expertisecentrum voor tabakspreventie in Nederland waar de gelijknamige campagne meerdere successen kende.
In 2009 werd de campagne voor het eerst gelanceerd in Vlaanderen, meer bepaald als pilootproject in de stad Antwerpen en de provincie Limburg. Daaruit bleek dat een aanzienlijk aantal deelnemende rokers definitief wil stoppen met roken. Ook de persoonlijke aanpak (advies op maat via sms) bleek erg in de smaak te vallen. Na 24 uur niet roken merk je ongetwijfeld hoe het is om een frisse adem te hebben, je sigarettengeld voor iets anders te kunnen gebruiken en voel je je alvast veel beter in jouw vel.
Schrijf je dus nu in op de website www.verdieneenbeloning.be  of de Tabakstoplijn (0800/111 00 gratis).
Gratis infosessie
Wie werk wil maken om definitief van het roken af te raken is welkom op een gratis infosessie. Daarbij wordt uitgelegd op welke wijzen je komaf kan maken met je rookgewoonte. Op maandag 23 mei van 20 tot 21 uur in het Sociaal Huis De Wegwijzer, Gasthuisstraat 15, Opwijk en wordt gegeven door tabakologe Romy Coomans. Om organisatorische redenen wordt gevraagd vooraf uw deelname te bevestigen, dit door middel van een email: welzijnsdienst@opwijk.be  of tel. 052/36.51.63.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mei 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief