Provincie VLAAMS-BRABANT beloont erfgoedprojecten

C21

Provincie VLAAMS-BRABANT beloont erfgoedprojecten

Heemkring_opwijk_mazenzele_p200

De provincie Vlaams-Brabant geeft 65.935 euro subsidies aan tien organisaties ter ondersteuning van hun erfgoedprojecten.

De provincie subsidieert erfgoedprojecten via drie reglementen: het reglement voor projectsubsidies ter ontsluiting van erfgoed in Vlaams-Brabant, het reglement voor projectsubsidies voor historisch onderzoek in Vlaams-Brabant en het reglement voor subsidies voor archeologische projecten in Vlaams-Brabant.
De deputatie kende subsidies toe aan tien organisaties.
"Met deze subsidies willen wij Vlaams-Brabantse erfgoedprojecten ondersteunen en stimuleren. Zij zijn een tastbaar bewijs dat erfgoed leeft in onze provincie. Niet alleen wetenschappelijk onderzoek naar aspecten van ons verleden, maar ook de vertaalslag naar een breed publiek", zegt Elke Zelderloo, gedeputeerde voor cultuur.
Ontsluiting van erfgoedprojecten
De provincie geeft 32.350 euro aan erfgoedprojecten. Het gaat om projecten die erfgoed toegankelijk maken voor het publiek. Erfgoed zijn alle getuigenissen, zowel onroerend als roerend of immaterieel, uit het verleden.
Zo krijgt de Heemkring Opwijk-Mazenzele 850 euro voor haar inventarisatieproject 'Onroerend erfgoed Opwijk en Mazenzele', de gemeente Kampenhout 6.500 euro voor de audiogidsen voor het Witloofmuseum, Toerisme Tervuren 4.500 euro voor 'Een toekomst voor ons verleden', een project naar aanleiding van Open Monumentendag 2011, het Sportimonium Hofstade in Zemst 12.500 euro voor haar strategisch en operationeel communicatieplan, De Wijnpers uit Leuven 5.000 euro voor de tentoonstelling '100 Jaar De Wijnpers' en het Sint-Rochuscomité uit Aarschot 3.000 euro voor de Sint-Rochusverlichting in Aarschot op 15 augustus.
Historisch onderzoek
De provincie geeft 20.250 euro voor historische projecten. Het gaat om projecten voor het onderzoek naar aspecten van de geschiedenis van Vlaams-Brabant en de vertaalslag naar een ruim publiek.
WAGDI, Vereniging voor Aarschotse Geschiedenis, Documentatie en Informatie, krijgt 6.000 euro voor de publicatie 'Aarschot 800 jaar in woord en beeld', Eigen Schoon Grimbergen krijgt 6.250 euro voor de publicatie 'Kastelen en landhuizen in Grimbergen' en de Vrienden van de Abdij van 't Park uit Heverlee 8.000 euro voor de catalogus van de oude drukken van de bibliotheek van Abdij van Park.
Archeologische projecten
De provincie geeft ondersteuning voor archeologische projecten, zoals opgravingen, prospecties, publicaties, educatieve activiteiten tentoonstellingen en cultuurtoeristische ontsluiting van archeologische sites.
De eenheid prehistorische archeologie van de K.U.Leuven krijgt 13.335 euro voor onderzoek van de tomme van Ottenburg (Huldenberg) in het kader van de ontsluiting van dit oudste monument van Vlaanderen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief