OPWIJK - Dieter Lannau wint eervolle vermelding Bruidsfoto Award

C21

OPWIJK - Dieter Lannau wint eervolle vermelding Bruidsfoto Award

Editiepajot_opwijk_winnaars_en_eervolle_vermedlingen_bruid_en_bruidegom_foto_if
Winnaars en eervolle vermeldingen Bruid en Bruidegom (Ingezonden Foto)
 

Dieter Lannau uit Opwijk sleepte tijdens de feestelijke Bruidsfoto Award uitreiking op 6 juni een eervolle vermelding in de wacht. Derde in de categorie Bruid en Bruidegom en negende in de categorie Bruidegom in Beeld. Een geweldige prestatie.

Eervolle vermeldingen
Dit jaar werden er voor de eerste keer naast een publieks- en vakprijs, ook eervolle vermeldingen uitgereikt tijdens de Bruidsfoto Award uitreiking. Dit was natuurlijk niet zomaar, aangezien het al een prestatie op zich is om tot de tien genomineerden in de categorie Bruid en Bruidegom en Bruidegom in Beeld te behoren. Zeker met de wetenschap dat er dit jaar bijna 2.000 inzendingen bij de organisatie binnen zijn gekomen. Een fotograaf wordt dan ook niet zomaar genomineerd. De bruidsfotografie is constant in ontwikkeling en de eisen die aan de genomineerde foto’s worden gesteld, worden steeds strenger. De bruidsreportage met foto’s van het bruidspaar op een idyllisch bankje, bij het boompje in het park en op het bruggetje bij het water, zijn definitief voorbij. “Originaliteit, humor, maar ook licht en compositie maken de bruidsfotografie anno 2011 tot een vorm van kunst. Dit zijn dan ook de kenmerken waaraan de genomineerde foto’s moeten voldoen”, aldus Susan Lippe, internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine en tevens voorzitter van de vakjury.
De Bruidsfoto Award
De Bruidsfoto Award (BFA) is een initiatief van Bruid & Bruidegom Magazine en wordt dit jaar voor de zevende keer op rij georganiseerd. De Bruidsfoto Award is in het leven geroepen om aanstaande bruidsparen kennis te laten maken met professionele bruidsfotografen en om ondersteuning te bieden aan de verdere professionalisering en creativiteit van de Nederlandse bruidsfotografie. Bruidsparen konden op hun favoriete foto’s stemmen via www.bruidsfotoaward.nl waar de genomineerde foto’s in de zes categorieën (Huwelijk & Emotie, Bruid in de spotlight, Bruid & Bruidegom, Bruidegom in beeld, Bruidskinderen en de Vrije Categorie) te zien zijn. De genomineerde foto’s zijn uit de bijna 2.000 inzendingen geselecteerd door de vierkoppige vakjury die bestaat uit leden van de bekende fotografen vakverenigingen (BFN, Colour Art Photo, DIPP en SVFN) en de internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine, Susan Lippe.
Voor meer informatie, de winnaars, de eervolle vermeldingen en de genomineerden kunt u ook kijken op www.bruidsfotoaward.nl
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2011
Gerrit Achterland
IF
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief