Goeiedag peilt naar de kiesintenties in ASSE, OPWIJK en MERCHTEM

C21

Goeiedag peilt naar de kiesintenties in ASSE, OPWIJK en MERCHTEM

Verkiezingen_2010_p200

Na het grote succes van de exclusieve verkiezingspeilingen in 2006 in verband met de gemeenteraadsverkiezingen werd ruim 1 jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 al een nieuwe peiling uitgevoerd in opdracht van het huis aan huis Magazine Goeiedag.

Ives De Bondt, verantwoordelijke uitgever Goeiedag: “Ruim 1 jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 werd voor het eerst gepeild naar de kiesintenties in Asse, Merchtem en Opwijk. Per gemeenten werden 200 respondenten bevraagd wat als voldoende betrouwbaar kan worden aanzien. We verklappen u hier de grote lijnen. Een eerste vaststelling: Opwijk en Asse vertonen een duidelijke andere trend dan Merchtem. In Opwijk en Asse zou een kartel CD&V/N-VA iedereen ver achter zich laten. Dat zou grotendeels te danken zijn aan een de Wever effect voor de N-VA maar ook CD&V en zijn burgemeesters houden meer dan stand. In Merchtem is er een ander plaatje. Daar zou CD&V/N-VA (nu in de oppositie) wel stand houden maar zou de meerderheid nog sterker uit de bus komen. Ook bij de ‘kleinere’ partijen is er een uitgesproken tendens te zien. Ook de lijst met de meest populaire politieke figuren per gemeente zorgt voor een aantal verrassende namen. In de aanloop naar de verkiezingen van 2012 zullen er nog 2 gelijkaardige peilingen worden uitgevoerd”.
De volledige resultaten van deze eerste exclusieve peiling van Goeiedag voor de gemeenteraadverkiezingen van 2012 kan u vanaf donderdag 16 juni lezen op de website www.goeiedag.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief