Oprichting trekkersgroep Fair Trade OPWIJK

C21

Oprichting trekkersgroep Fair Trade OPWIJK

Editiepajot_opwijk_trekkersgroep_fair_trade_opwijk_foto_gerrit_achterland
De Fair Trade Trekkersgroep van Opwijk. - Foto © Gerrit Achterland
 

In de schoot van het Derdewereldhuis, de officiële gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking, werd zopas overgegaan tot de oprichting van een zogenaamde Fair Trade Trekkersgroep. De oprichting van deze trekkersgroep is één van de criteria om de titel te behalen van Fair Trade gemeente.

Zo nam het Derdewereldhuis in het verleden heel wat initiatieven, zoals recentelijk nog de bedeling van een gratis Fair-Trade ontbijt aan de ochtendlijke treinpendelaars. Fair Trade of eerlijke handel is trouwens één van de permanente actiepunten van het Derdewereldhuis. Zo wil het Derdewereldhuis, samen met het gemeentebestuur, alle 6 criteria vervullen om erkend te worden als Fair Trade gemeente. Fair Trade producten zijn producten uit de derde wereld waarvoor de producenten een eerlijke prijs krijgen, zodat aan vele gezinnen een behoorlijk inkomen kan gegarandeerd worden. Daarenboven bevat de prijs een surplus die aan groepen in de derde wereld de mogelijkheid biedt om initiatieven te nemen betreffende vorming, onderwijs en gezondheidszorg.
De leden van het Derdewereldhuis maken deel uit van deze trekkersgroep, onder meer omwille van hun jarenlange expertise in deze materie. De trekkersgroep zal nu mee de nodige initiatieven ondernemen om de titel van Fair Trade gemeente te behalen. De groep is nadien ook verantwoordelijk voor een jaarlijkse beoordeling waaruit moet blijken dat de gemeente nog steeds aan de 6 criteria voldoet.
De bevoegde schepen voor ontwikkelingssamenwerking is Pol Verhaevert. Het Derdewereldhuis bestaat verder uit: Maria Arnout (voorzitter), Leon Van Weverberg (ondervoorzitter), Marc Meeussen (penningmeester), Guido Bouchez (secretaris), Hilde Van Weverberg, Nille Allaerts, Godelieve Van den Broeck, Eddy De Nil, Dirk Vermeiren, Lutgard Colen, Vincent De Pauw, Eugene Leunis, Yvan Tilmant, Guido Moeys, René Geerts, Gaby De Smedt, Veerle Schoorens en Karel Lesy (gemeentebestuur administratie).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief