Internationale samenwerking Rode Kruis afdeling ASSE

C21

Internationale samenwerking Rode Kruis afdeling ASSE

Editiepajot_asse_wc_potten_ep

Wist je dat in de provincie Ohangwena in Namibië slechts 11% van de gezinnen over toiletten en wasbakken beschikt? Dit is een regelrechte aanslag op de gezondheid van iedere burger.

De Rode Kruis-afdelingen van Asse, Wemmel en Opwijk besloten om hier samen iets aan te doen en steunen een project rond basisgezondheidszorg in Namibië. Over een periode van 3 jaar verzamelen we een bedrag dat we ter beschikking stellen aan het Namibische Rode Kruis in de provincie Ohangwena. Met dit bedrag worden toiletten gebouwd in scholen en bij de meest kwetsbare families. Ook worden oude waterpompen hersteld. Door de basishygiëne te verbeteren, zal het sterftecijfer in de regio dalen.
Ook wordt er veel belang gehecht aan het opleiden van een watercomité en het informeren van de bevolking via radiospotjes, brochures en stickers met preventieboodschappen.
Wil je de afdeling in je buurt steunen, aarzel niet en bezoek de website van het plaatselijke Rode Kruis, www.asse.rodekruis.be, www.opwijk.rodekruis.be, www.wemmel.rodekruis.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief