LENNIK / REGIO - Honderdste lening voor aankoop energiebesparende maatregelen

C21

LENNIK / REGIO - Honderdste lening voor aankoop energiebesparende maatregelen

Editiepajot_lennik_goedkope_energie_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

3Wplus heeft zijn honderdste goedkope lening toegekend voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen in een woonhuis. Deze honderdtse lening werd aangevraagd door de familie Van Vlaenderen –Van Der Stricht uit de Borrekeitse in Lennik.

De lening werd gevraagd voor het plaatsen van een nieuwe verwarmingsketel op gas en de vernieuwing van alle verwarmingselementen.
 
Sinds dit voorjaar biedt 3Wplus goedkope leningen aan om energiebesparende maatregelen te kunnen uitvoeren in de woning. De meest courante energiebesparende werken komen in aanmerking voor de lening zoals dak-, muur- en vloerisolatie, hoogrendementsbeglazing, een nieuwe condensatieketel, een zonneboiler of een geothermische warmtepomp. (Zonnepanelen komen niet in aanmerking!)
 
Iedere inwoner van 1 van de 17 deelnemende gemeenten kan deze lening afsluiten. Deze 17 gemeenten zijn Bever, Herne, Halle, Galmaarden, Pepingen, Gooik, Lennik,Opwijk, Asse, Dilbeek, Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Zemst, Meise, Grimbergen, Kampenhout en Steenokkerzeel. Dit kan voor een bedrag van maximum 10 000 euro per woning met een rentevoet van slechts 2%. Deze moet op een termijn van maximum 5 jaar afbetaald worden. Een vervroegde terugbetaling is steeds kosteloos mogelijk, bijvoorbeeld na het ontvangen van een premie.
 
De enige voorwaarden die worden gesteld is dat de woning dienst doet als hoofdverblijfplaats en gelegen is op grondgebied van 1 van de deélnemende gemeenten. De werken dienen ook uitgevoerd te worden door een geregistreerde aannemer.
 
Niet alleen eigenaars maar ook huurders kunnen deze lening aanvragen. Er geldt geen inkomensgrens waardoor ook personen met een hoger inkomen de aanvraag kunnen doen. Diegene die het financieel moeilijker hebben kunnen daarboven beroep doen op extra gratis begeleiding via 3Wplus. Deze begeleiding houdt in dat de aanvragers zullen worden bijgestaan gedurende het hele traject van de werken. Van het aanvragen van de offertes, tot het betalen van de facturen en het aanvragen van de premies.
 
Hoe kan men deze lening nu aanvragen? Dit kan via de website van 3Wplus (www.3wplus.be ) of bij één van de kredietbehandelaars: Fleur Gorlee (0493/511.764 - fleur.gorlee@3wplus.be ) of Vanessa Van Humbeeck voor de regio Pajottenland (0493/511.765 - vanessa.vanhumbeeck@3wplus.be ).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief