Sp.a OPWIJK en VIVA Opwijk organiseren samenaankoop groene stroom

C21

Sp.a OPWIJK en VIVA Opwijk organiseren samenaankoop groene stroom

Bespaar_fors_op_uw_gas_en_elektriciteit_2012_p200

Een Vlaming betaalt gemiddeld 238 euro te veel voor zijn gas en elektriciteit! Dat zegt de VREG, de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt. ‘Toch veranderen weinig mensen van leverancier. Voor sommige mensen blijft het moeilijk om een correcte prijsvergelijking te maken en bovendien staat men nog steeds angstvallig tegenover de administratieve procedure bij een overstap’, zeggen Patrick April en Martine Vanderstappen.

Het principe van de groepsaankoop bestaat erin om met zoveel mogelijk gezinnen aan verschillende leveranciers van gas en elektriciteit hun beste prijs te vragen. Hoe meer mensen zich inschrijven voor de groepsaankoop, hoe groter de kans op een lagere prijs voor gas en elektriciteit. Eerdere groepsaankopen tonen aan dat samen energie aankopen een grote besparing oplevert voor de deelnemers. In het voorjaar van 2011 werd eenzelfde actie al eens op poten gezet in Vlaams-Brabant. Maar liefst 11.339 gezinnen schreven zich hiervoor in, uiteindelijk maakten 4.265 gezinnen de overstap naar een andere energieleverancier. Ze bespaarden maar liefst tot 25% op hun energiefactuur voor gas en elektriciteit. Wie alleen voor elektriciteit koos, bespaarde ongeveer 15%. Een extra voordeel aan groepsaankopen voor de consument is de kans om zonder administratieve rompslomp goedkoper gas en elektriciteit te kunnen verkrijgen.
De groepsaankoop verloopt in samenwerking met het internetbedrijf iChoosr, softwarebedrijf gespecialiseerd in webapplicaties voor samenaankopen en onlineveilingen. Zij digitaliseren alle inschrijvingen, zorgen voor alle contacten met de energiebedrijven en zijn het digitale marktplatform waarop consument en producent elkaar ontmoeten. ‘Er is dus geen administratieve rompslomp voor wie intekent’, vertellen Patrick en Martine. ‘Met de keuze voor groene stroom dragen we eveneens ons steentje bij in de strijd tegen de klimaatopwarming.’
Hoe werkt het?
Deelnemen is vrijblijvend: wie intekent, vraagt in eerste instantie enkel een offerte. Pas nadat men een offerte heeft gekregen moet men beslissen of men op het aanbod wil ingaan of niet.
Iedereen kan inschrijven via de website www.samenstroom.be , via lokale contactpersonen of schriftelijk met een inschrijvingsformulier. Op 20 mei sluiten de inschrijvingen, op 21 mei start de online veiling en brengen de verschillende leveranciers hun bod uit. Vanaf 22 mei krijgt iedere deelnemer een persoonlijke vrijblijvende offerte van de winnende leverancier. Pas dan beslissen de deelnemers of ze effectief overstappen.
Contact:
Martine Vanderstappen – 052 35 44 39
Patrick April – patrick.april@telenet.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief