OPWIJK - Nijdrop lanceert concerten najaar

C21

OPWIJK - Nijdrop lanceert concerten najaar

Nijdrop_2012_p200

Deze week lanceert Nijdrop zijn concerten voor het najaar. Dat zijn er maar liefst vijftien en uit erg uiteenlopende genres. Met zijn concertprogramma wil de club iedere muziekliefhebber bekoren.

Voor programmator Mike Heyvaert, die in de loop van het najaar Nijdrop verlaat, is dit wellicht het laatste concertprogramma dat hij aflevert. “Het is muzikaal opnieuw een gevarieerd programma geworden, gaande van hiphop, over elektronica, rock en pop tot metal en punk. Nijdrop klampt zich niet vast aan bepaalde genres, maar legt wel de nadruk op jongerencultuur.” “In vergelijking met het voorjaar is dit programma meer niche, maar iedere rechtgeaarde muziekliefhebber kan er zeker veel moois in ontdekken.”
Voor een aantal concerten werkt de muziekclub met vaste concepten. Dat maakt het gemakkelijker om de weg te vinden in het aanbod. “Zo staat FFWD voor Fast Forward In New Music,” vertelt Toon Vermeir van Nijdrop. “Onder deze vlag presenteert Nijdrop een aantal hedendaagse elektronica-artiesten die kwalitatief werk afleveren en vooral live moeten beleefd worden op het geweldige Nijdrop soundsystem.” Nagelnieuw is het Heavy Shit Fest. “Onder deze noemer willen we het zware werk bundelen,” legt programmator Mike Heyvaert uit. “Op de eerste editie spelen drie pokkeluide, nietsontziende noisemakers ten dans.”
Er is dit najaar ook een artist in residence. Quinten Germeijs studeert aan de Hasseltse Pop- en Rockschool en verzorgt voor het eerst een voorprogramma met zijn elektronicaproject FRVR. Daarnaast organiseert hij dit najaar enkele jamsessies. “Enkele weken terug hebben we een eerste jam gehad en dat was een onverhoopt succes. In het najaar staan er opnieuw twee gepland. Muzikanten kunnen vrij deelnemen en samen improviseren,” vertelt Quinten.
Eind oktober wordt de vijfde editie van het Pluto Festival georganiseerd. “We kiezen dit jaar voor een audiovisueel festival,” vertelt Pluto-curator Pieter Coussement. Er kwamen heel wat inzendingen binnen na de open call. De eerste twee dagen zijn gratis, dag drie en vier zijn betalend. Binnenkort wordt de affiche bekend gemaakt.
De ticketprijzen voor de concerten variëren van 5 tot 10 euro (voorverkooptarief). Voor het volledige programma en tickets kan je terecht op www.nijdrop.be .
Concertkalender
Vrijdag 7 september: Sir Jees feat. Fresku + Per Verz + Pepe + afterparty
Vrijdag 14 september: FFWD feat. Shigeto + Ninjato + FRVR
Vrijdag 21 september: BRNS
Donderdag 27 september: Flying Horseman + I Am Oak + Ansatz Der Mashine
Vrijdag 28 september: Esmerine
Donderdag 11 oktober: Tommigun + Float Fall
Vrijdag 12 oktober: Heavy Shit Fest feat. Raketkanon + Kabul Golf Club + New Bleeders
Woensdag 17 oktober: Dans Dans
Donderdag 18 oktober: Prima Donna + 2nd District
24 tot 27 oktober: 5de Pluto Festival
Woensdag 31 oktober: Spoil Engine + Dawn of Clarity + Hexa Mera
Woensdag 7 november: Team Me
Dinsdag 13 november: I Like Trains
Donderdag 15 november: Exitmusic
Zaterdag 17 november: Holograms.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief