OPWIJK – Inzet weigert OCMW-mandaat aan kartelpartner Groen

C21

OPWIJK – Inzet weigert OCMW-mandaat aan kartelpartner Groen

Groen_werk_voor_iedereen_p200

Patrick Gillis en Bert De Wel: “Tot grote ontstentenis van Groen Opwijk gunt Inzet geen OCMW-mandaat aan Groen. Groen ging samen met Inzet naar de gemeenteraadsverkiezingen. Het kartel haalde drie zetels, die alle drie naar Inzet gingen. Aangezien Patrick Gillis, voorzitter Groen, eerste opvolger is op de lijst is het voor Groen meer dan logisch dat het OCMW-mandaat naar Groen gaat. Inzet kiest er echter voor om alle mandaten voor zich te houden. Dit kan bezwaarlijk als een evenwichtige oplossing gezien worden. Voor Groen Opwijk houdt het kartel hierbij dan ook op te bestaan”.

“Groen wijst er op dat zowel het derde mandaat van Inzet (Luc De Ridder) als het OCMW-mandaat te danken zijn aan het kartel met Groen. Zonder samenwerking met Groen zou Inzet slechts twee verkozenen gehaald hebben en helemaal geen OCMW-raadslid”.
“We willen er ook op wijzen dat Groen-lijst voor de provincie in Opwijk 7,5% van de stemmen haalde, een zeer goed resultaat”.
“Groen begrijpt niet dat een partij die zijn werking gebaseerd heeft op progressieve samenwerking op zo’n manier omgaat met zijn kartelpartner”.
Patrick Gillis: “Wij betreuren ten zeerste de verdeeldheid aan linkse zijde maar op deze manier zien we geen enkele toekomst in verdere samenwerking met deze deloyale partij. Niet vandaag en ook niet over zes jaar”.
Patrick Gillis, voorzitter Groen Opwijk
Bert De Wel, secretaris
                                              
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief