OPWIJK – Nieuwe jeugdinfogids

C21

OPWIJK – Nieuwe jeugdinfogids

Editiepajot_opwijk_infogids_groespfoto_foto_ingezonden
Vlnr.: Zico Saerens (woordvoerder jeugdraad), Jelle Slaus (ondervoorzitter jeugdraad), Vera De Koster (schepen van Jeugd), Jeroen De Ridder (voorzitter jeugdraad), Evan Verheirstraeten (penningmeester jeugdraad), Marijke De Vis (voormalig schepen van Jeugd) (ingezonden foto)
 

Net van bij de drukker en deze week al in elke Opwijkse brievenbus: de vernieuwde jeugdinfogids. Een kaart waarop alles wat Opwijk te bieden heeft voor kinderen en jongeren aangeduid staat. "We hebben in Opwijk heel wat te bieden aan kinderen en jongeren. Dat mocht wel eens in de verf gezet worden”, zegt voormalige schepen van Jeugd Marijke De Vis.

De jeugdinfogids, uitgegeven door de jeugdraad in samenwerking met de jeugddienst, is niet nieuw. "Vroeger werd er aan alle Opwijkse jongeren een mapje uitgedeeld met daarin informatie over alles wat met jeugd te maken heeft in Opwijk. De bedoeling was dat die blaadjes regelmatig geüpdatet werden, maar dat was vrij omslachtig", zegt Zico Saerens, woordvoerder van de Opwijkse jeugdraad. "Jongeren gaan ook steeds vaker op het internet op zoek naar informatie. Daarom werd er twee jaar geleden bij de opstelling van het jeugdbeleidsplan beslist dat de jeugdinfogids vernieuwd zou worden."
Die vernieuwing kwam er vorig jaar. Toen werd er beslist om een kaart van Opwijk te ontwerpen waar alles wat Opwijk te bieden heeft voor kinderen en jongeren op aangeduid staat. De speelpleintjes, de jeugdlokalen, jeugdhuis Nijdrop, de Sint-Pauluszaal, de gemeentelijke diensten tot de cafés, allen staan ze er op. "We hebben in Opwijk heel wat te bieden aan kinderen en jongeren. Dat mocht wel eens in de verf gezet worden. Daarom hebben we alles, letterlijk, in kaart gebracht. Op die manier hopen we dat de Opwijkse jeugd de weg vindt naar ons aanbod", zegt Marijke De Vis, toenmalig schepen van Jeugd waarvoor dit haar laatste project was. "lk wil dan ook graag de jeugdraad bedanken voor de prettige samenwerking van de afgelopen jaren", besluit ze.
De nieuwe schepen van Jeugd, Vera De Koster is alvast overtuigd van de vernieuwde jeugdinfogids: "lk vind het zeker een mooi project. Ik ga mijn uiterste best doen om de realisaties van het verleden ook door te trekken naar het heden om samen verder te werken aan een fijne gemeente voor allen, maar in het bijzonder voor de jeugd", zegt ze.
"Wij als jeugdraad willen op onze beurt Marijke zeker en vast bedanken voor het werk en de inzet van de afgelopen jaren en wensen haar veel succes voor de toekomst. Vera willen we van harte welkom heten en veel succes wensen als nieuwe schepen van Jeugd", besluit Zico.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jan 2013
ep
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief