OPWIJK - Open VLD en NVA zetten gronden voor eengezinswoningen om in appartementen

C21

OPWIJK - Open VLD en NVA zetten gronden voor eengezinswoningen om in appartementen

Editiepajot_opwijk_inzet_pol_verhaevert__marijke_de_vis_en_luc_de_ridder_foto_ingezonden
V.l.n.r. Pol Verhaevert, Marijke De Vis en Luc De Ridder, gemeenteraadsleden INZET (ingezonden foto)
 

Marijke De Vis (INZET): “Terwijl de nieuwe meerderheid de mond vol heeft over de beperking van de verstedelijking en van de meergezinswoningen in Opwijk doen ze op de gemeenteraad het tegenovergestelde. Op de site ‘Kloostertuin’ geven ze een projectontwikkelaar vrij spel om op gronden bedoeld voor eengezinswoningen nu appartementen op te richten”.

“Voor de zogenaamde site Kloostertuin (de zone waarin vroeger Nijdrop en de Engelse tuin zaten) werd in de periode 2000-2006, toen CD&V en Open VLD in de meerderheid zaten, een inrichtingsplan goedgekeurd door de gemeenteraad waarin een gemengde bewoningsvorm werd goedgekeurd: appartementen langsheen de Marktstraat en de Gasthuisstraat, urban villa’s in het binnengedeelte (blokjes van telkens vier woningen) en eengezinswoningen richting Ringlaan”.
“Tussen de aannemer en alle grondeigenaars in dit gebied werd een opstalovereenkomst gesloten. De aannemer moet momenteel nog zes eengezinswoningen bouwen, maar heeft daarin weinig zin en wenst de percelen te verkopen aan een projectontwikkelaar. Open VLD en NVA staan de nieuwe ontwikkelaar nu toe om op de zone voorzien voor eengezinswoningen appartementen te bouwen”.
“INZET meent:
-dat de gemeente geen appartementen moet toestaan in de zone die in het inrichtingsplan voorzien was voor eengezinswoningen;
-dat, indien de meerderheid toch appartementen wil realiseren op deze site, men het gewijzigde inrichtingsplan opnieuw moet voorleggen aan de gemeenteraad;
-dat alle Opwijkse projectontwikkelaars een kans moeten krijgen om de terreinen in te kopen. Mogelijk zijn er ontwikkelaars die op die zone wel alleen eengezinswoningen willen bouwen.
-dat het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Gasthuis van de vorige legislatuur dat in de centrumstraten meergezinswoningen toelaat geen argument is om de appartementen toe te laten. Dat gemeentelijk RUP doet immers op geen enkele wijze afbreuk aan het - oudere - inrichtingsplan ‘Kloostertuin’, dat in die zone zes eengezinswoningen voorziet”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2013
ep
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief