Alken-Maes investeert ruim acht miljoen euro in brouwerijen in Alken en OPWIJK

C21

Alken-Maes investeert ruim acht miljoen euro in brouwerijen in Alken en OPWIJK

Alken_maes_2013_p200

Vandaag wordt de wereldwijde biermarkt gekenmerkt door een groeiende interesse in speciaalbieren. Zo steeg de Belgische export in 2012 met ruim 5%, vooral omwille van het succes van deze speciaalbieren. Om optimaal te kunnen inspelen op een wereldwijde verdere groei van dit segment, o.m. via de Affligembieren die vandaag een forse groei kennen, start Alken-Maes een investeringsprogramma van ruim 8 miljoen euro. Deze investering omvat in Alken o.a. nieuwe etiketteringsmachines, een uitbreiding van de warme kamers en extra stockageruimte, terwijl in Opwijk vooral geïnvesteerd wordt in maatregelen ter verbetering van veiligheid, milieu en efficiëntie. Deze forse investering zorgt in een eerste fase tevens voor de creatie van 6 extra jobs in de brouwerij in Alken.

Speciaalbieren in opmars
De biermarkt wordt vandaag gekenmerkt door een groeiend succes van authentieke bieren met een rijke historiek. Binnen de portefeuille van Alken-Maes gaat het dan vooral om bieren als Mort Subite, Grimbergen en Affligem. De hedendaagse consument zoekt immers naar producten met een verhaal en een geschiedenis.
Deze trend doet zich eveneens in het buitenland voor. Zo noteerde de Belgische bierexport, vooral onder impuls van deze categorieën, vorig jaar een groei van 5.4%.
Bierliefhebbers wereldwijd gaan immers in toenemende mate op zoek naar dergelijke speciaalbieren.
In die optiek is het logisch dat zeker ook de abdijbieren wereldwijd een groeiende schare fans hebben. Zo noteert Affligem sinds enkele jaren een sterke groei inzake export, en ook de bieren van Mort Subite tellen heel wat fans in het buitenland. Het is duidelijk de ambitie om deze groei ook de komende jaren verder te zetten.
Forse investering om te anticiperen op verdere groei
Om te anticiperen op de verdere groei van de categorie van speciaalbieren, start Alken-Maes een investeringsprogramma in de brouwerijen van Alken en Opwijk. De komende maanden zal ruim 8 miljoen euro worden geïnvesteerd in onder meer nieuwe etiketteringsmachines, een uitbreiding van de capaciteit van de warme kamers (waarin bieren met hergisting op de fles nog een tijdje rijpen vooraleer ze naar de consument vertrekken) en extra opslagcapaciteit in Alken.
In Opwijk ligt het zwaartepunt van de investeringen op maatregelen ter verbetering van de veiligheid, het milieu en de efficiëntie. Op die manier kan de brouwerij van Opwijk sinds jaar en dag hét expertisecentrum voor de authentieke hogegistingsbieren van Affligem is, in optimale omstandigheden aan zijn maximale capaciteit blijven produceren.
Dankzij deze investeringen bereidt Alken-Maes zijn brouwerijen voor op de stijgende consumentenvraag naar speciaalbieren. Bovenop dit goede nieuws qua productie, genereert deze investering ook extra banen. Zo zullen in Alken in een eerste fase 6 nieuwe medewerkers (operatoren, team leader) aan de slag kunnen. Op termijn zou dit aantal nog verder kunnen oplopen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief