OPWIJK - Gratis Fair Trade ontbijt Derdewereldhuis

C21

OPWIJK - Gratis Fair Trade ontbijt Derdewereldhuis

Editiepajot_opwijk_fair_trade_derde_wereldhuis_gratis_ontbij_foto_ingezonden
(Ingezonden foto)
 

Het Derdewereldhuis (gemeentelijke adviesraad ontwikkelingssamenwerking) van de gemeente Opwijk bood meer dinsdag dan 300 pendelaars aan het station een gratis Fair-Trade ontbijt aan. De leden van het derdewereldhuis startten hun actie rond 7 uur. Omstreeks 8.30 uur waren alle driehonderd ontbijtpakketten uitgedeeld. Dat zijn er 100 meer dan het vorig jaar. Elk pakket bevatte boterhammen met ‘eerlijke’ choco, confituur en een stuk chocolade.

Opwijk is sinds november vorig jaar officieel een Fairtradegemeente en wil deze titel zeer graag behouden. Nu al kan men de aangeboden producten terugvinden in de lokale wereldwinkel, in steeds meer supermarkten en ook bij diverse horecazaken.
“We willen de mensen die zo vroeg op de dag naar het werk trekken verwennen met een lekker ontbijt. We wensen hen voldoening van een zinvolle job met een eerlijke vergoeding, net hetzelfde wat we ook de mensen in het Zuiden toewensen. Zij verdienen om voor hun zware werk eerlijke prijzen te mogen krijgen om zo zinvol en gelukkig te kunnen leven. Eerlijke handel helpt hen daarbij en de smaak ervan kon gratis geproefd worden”, aldus het Derdewereldhuis.
 Wie Fair Trade koopt, weet dat de producenten een prijs krijgen die de kosten van sociaal- en milieuvriendelijke productie dekt. Er wordt ook een premie, los van de wereldmarktprijs, betaald om ontwikkelingsprojecten op te zetten (onderwijs, gezondheid, spaar- en kredietsystemen, vorming,…). De contacten met de koper of de invoerder gelden zoveel mogelijk voor een langere periode. De productie en de commercialisering gebeuren transparant. De arbeiders werken in menswaardige omstandigheden en er is grote zorg voor het leefmilieu.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2013
Gerrit Achterland
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief