ICT-samenwerking voor vijftien lokale besturen uit de regio BRABANTSE KOUTERS

C21

ICT-samenwerking voor vijftien lokale besturen uit de regio BRABANTSE KOUTERS

Luc_robijns_2013_p200
Gedeputeerde Luc Robijns (ep)

Acht gemeentebesturen (Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk en Wemmel ) en zeven OCMW’s (Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Opwijk en Wemmel) uit de Brabantse Kouters gaan samenwerken aan informatica. De besturen zullen niet alleen overleggen over hun informaticabeleid, maar ook samenwerken aan ICT- projecten. Zo kunnen ze de beschikbare middelen efficiënter inzetten om hun dienstverlening verder te moderniseren. VERA, het Vlaams-Brabants steunpunt informatica, zal de samenwerking coördineren.

Lokale besturen krijgen het de laatste jaren moeilijker om de snelle evoluties in de ICT-sector op te volgen, terwijl burgers vragen om een uitbreiding van de elektronische dienstverlening. Centrumsteden zoals Leuven hebben een groter budget voor informatica en kunnen meer informaticapersoneel inzetten dan lokale besturen. Door samen te werken in ‘Virtuele Centrumsteden’ willen de lokale besturen en VERA daar verandering in brengen.
Eind juni zullen er in de provincie 76 lokale besturen samenwerken in vijf Virtuele Centrumsteden. Later in 2013 komen er nog drie Virtuele Centrumsteden bij. VERA zorgt voor samenwerking binnen en tussen de Virtuele Centrumsteden. V-ICT-OR, de Vlaamse ICT Organisatie, werkt samen met VERA aan de ondersteuning van de besturen. Dit maakt ook informatiedoorstroming mogelijk van en naar andere provincies.
Gedeputeerde Luc Robijns zegt: “Voor kleine gemeenten is informatica duur en complex. De provincie brengt hen bijeen om de nodige schaalgrootte te ontwikkelen. Informatica is al lang geen zuiver technische kwestie meer, maar een belangrijk middel om organisaties efficiënter te laten werken. De provincie wil de lokale besturen ondersteunen bij hun eigen initiatieven.”
VERA Voorzitter Joël Vander Elst voegt toe: “VERA vervult als onafhankelijk steunpunt ook een sleutelrol tussen de lokale besturen en de informaticaleveranciers. Door lokale besturen samen te brengen en met hen te overleggen over wat zij nodig hebben, wil VERA helpen vermijden dat elk van de 157 lokale besturen uit onze provincie apart aan de slag moet. De rol van VERA bestaat erin om met hen mee te denken over ICT en vervolgens met hen op zoek te gaan naar de beste oplossing”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief