OPWIJK - Wildgroei onkruid veroorzaakt ongenoegen

C21

OPWIJK - Wildgroei onkruid veroorzaakt ongenoegen

Editiepajot_opwijk_onkruid_inzet_foto_ingezonden
Luc De Ridder, Nathalie Vanhellemont en Marijke De Vis bij het hoge onkruid langs de recent vernieuwde Steenweg op Merchtem (ingezonden foto)
 

Her en der in Opwijk steekt hoog opgeschoten onkruid de kop op. Vooral langs de recent vernieuwde Steenweg op Merchtem, de belangrijkste toegangsweg naar Opwijk-centrum, en op de nieuwe parking aan het station is dit een doorn in het oog van vele Opwijkenaren. INZET wil dat dit dringend aangepakt wordt.

"Het hoog opgeschoten onkruid is bijvoorbeeld te vinden langs de Steenweg op Merchtem en langs het baantje naar het station, vanuit de Fabrieksstraat, waar men blijkbaar vandaag in allerijl is beginnen wieden. Daar staat het onkruid over de hele weg tot meer dan anderhalve meter hoog," zegt Luc De Ridder van INZET. Dat zorgt voor heel wat ongenoegen bij de Opwijkenaren.
"Doordat het onkruid intussen zo hoog opgeschoten is, wordt het een hele karwei om het onkruid te verwijderen. Hiervoor zal bijgevolg heel wat arbeidstijd moeten ingezet worden. Men is nog voor een hele tijd zoet, en dan zijn er nog de andere sites waar de situatie bijna even erg is. Mocht dit van bij het begin zijn aangepakt, dan was dat werk nu niet zo gigantisch geweest."
"Via verschillende kanalen ontvingen wij de laatste weken klachten van inwoners over de wildgroei van het onkruid. Dat geeft bovendien een erg slordige indruk, vooral langs de nieuw aangelegde Steenweg op Merchtem, op de nieuwe stationssite en langs het nieuwe fietsbaantje naar het station." Maar ook op andere plaatsen staat het onkruid erg hoog. "In de Boogstraat bevat de openbare bloembak ondertussen meer onkruid dan bloemen," vult raadslid Marijke De Vis aan.
"INZET maakt het dossier, inclusief fotomateriaal, over aan de burgemeester en de bevoegde schepen het dossier met de vraag om dit probleem snel aan te pakken," aldus Pol Verhaevert.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 jul 2013
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief