OPWIJK/MERCHTEM/ASSE - Aanpak sluipverkeer

C21

OPWIJK/MERCHTEM/ASSE - Aanpak sluipverkeer

Editiepajot-ingezonden-foto-sluipverkeer-oma-15022014
ingezonden foto
 

De gemeenten Opwijk, Merchtem en Asse kampen met heel wat sluipverkeer op Mansteen - Mieregemstraat - Sleewagen - Schermershoek - Kasteelstraat en Velm. Op 21 juni 2013 overhandigden de bewoners van het gebied en de schooldirectie van GBS Mollem aan de drie gemeentebesturen een petitie. Er werd gevraagd om het sluipverkeer terug te dringen en snelheidsremmende maatregelen te nemen.

Naar aanleiding van deze problematiek organiseerde de gemeente Opwijk een hoorzitting voor de bewoners van Mansteen en werkten de drie gemeenten, tijdens intergemeentelijke overlegmomenten, een grensoverschrijdende oplossing uit.

De drie gemeentebesturen zijn overeengekomen om het sluipverkeer op deze route

te ontmoedigen door de creatie van wegversmallingen d.m.v. de plaatsing van jerseyblokken. Het is de bedoeling om het doorgaand verkeer op de hoofdwegen te houden. Om een optimaal resultaat te genereren, worden de jerseyblokken gelijktijdig in de drie gemeenten geplaatst. De plaatsing wordt voorzien rond 28.02.2014, net vóór de krokusvakantie.

Na de invoering van de maatregel zal er verhoogd politietoezicht zijn. Na een proefperiode van 6 maanden wordt de maatregel geëvalueerd. Wanneer deze evaluatie afgerond is, communiceren wij u de conclusies.

Meer info  

Bevoegde mandataris: Yoeri Vastersavendts, T 02 452 81 68, yoeri.vastersavendts@asse.be

Bevoegde dienst: dienst Mobiliteit, T 02 454 19 62, mobiliteit@asse.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 feb 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief