ASSE / MERCHTEM / OPWIJK – Regionaal Landschap Groene Corridor blikt terug op een geslaagd 2013

C21

ASSE / MERCHTEM / OPWIJK – Regionaal Landschap Groene Corridor blikt terug op een geslaagd 2013

Editiepajot-ingezonden-foto-rlgc_terugblik2013-20022014
ingezonden foto
 

Samen met alle aangesloten gemeenten, de provincie Vlaams-Brabant, natuurverenigingen, wildbeheereenheden, toeristische verenigingen en landbouwverenigingen blikte Regionaal Landschap Groene Corridor op 18 februari terug op een succesvol 2013.

Voorzitter Jozef De Borger: “Nooit werden in de regio Noordwest-Brabant zoveel kleine landschapselementen nieuw aangelegd of hersteld als in 2013. Naast hoogstamboomgaarden en poelen kwamen er in totaal 14 km nieuwe hagen, heggen en houtkanten bij. Alles samen is dit goed voor meer dan 55.500 stuks inheemse bomen en struiken. Soortbeschermingsacties voor koesterburen als akkervogels en solitaire bijen waren eveneens een succes. Ook de sensibiliserende acties schat ik hoog in. Natuureducatie voor scholen blijft daarbij een sterkhouder met een bereik van zo’n 3.500 leerlingen. Daarnaast tonen acties rond vergroening van speelterreinen en scholen dat spelen en natuur hand in hand kunnen gaan”

“Dit alles zou niet gelukt zijn zonder de nauwe samenwerking met tal van partners zoals Natuurpunt, jagers, landbouwers en uiteraard ook de 12 aangesloten gemeenten (Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Steenokkerzeel, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst)”.

Luc Robijns, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid van de provincie Vlaams-Brabant, apprecieert de resultaten: “De provincie Vlaams-Brabant zet sterk in op de regionale landschappen om het provinciaal milieubeleid mee vorm te geven. Ik ben dan ook verheugd dat dit jaar na jaar tot mooie realisaties leidt. Vanuit de provincie willen wij zorgen voor continuïteit en stabiliteit in de werking van de regionale landschappen. Wij stelden een overeenkomst tot 2019 op. Dit zorgt ervoor  dat de regionale landschappen zekerheid hebben dat ze acties voor koesterburen, natuur- en milieueducatie en landschapsherstel ook in de komende jaren kunnen verderzetten.”

Ook het programma voor 2014 werd voorgesteld. Naast de reguliere acties zal de nadruk gelegd worden op het jaarthema ‘Water = Leven’ met o.a. extra aandacht voor poelen, een themakrant en nieuwe educatieve koffers.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 feb 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief