OPWIJK - Landelijk Dienstencoöperatief veegt de spons over haar naam. Wij zijn Puuur!

C21

OPWIJK - Landelijk Dienstencoöperatief veegt de spons over haar naam. Wij zijn Puuur!

Editiepajot-ingezonden-foto-puuur-21032014
ingezonden foto
 

De huishoudhulpen zijn het gezicht, de ambassadeurs van de organisatie. Als werkgever vonden ze het heel belangrijk om de medewerkers als eerste op de hoogte te brengen van de nieuwe naam Puuur.

“We hebben alle huishoudhulpen uitgenodigd voor een lanceringsevenement en hebben de nieuwe naam Puuur op een persoonlijke, ludieke manier aan hen voorgesteld. Het werd een feestje waarbij collega’s met elkaar konden bijpraten en waarop geklonken werd op de start van Puuur. Elke medewerker kreeg nog een leuke attentie: een rugzak met het nieuwe logo op.” vult coördinator Lies Vandergoten aan.

Waarom een nieuwe naam? Landelijk Dienstencoöperatief is bijna 10 jaar actief als dienstenchequebedrijf. De werking groeide snel en verspreidde zich over het hele Vlaamse landschap. Vandaag zijn ze een grote, betrouwbare organisatie met 2.450 huishoudhulpen, 100 medewerkers omkadering en meer dan 13.000 klanten. Ze organiseren de dienstverlening vanuit 21 regiokantoren (kijk op www.puuur.be voor de hele lijst). Ze blijven ambitieus en willen zowel kwalitatief als kwantitatief verder groeien.

“We hebben het grootste deel van onze groei te danken aan positieve aanbevelingen van onze medewerkers en onze klanten. De naam Landelijk Dienstencoöperatief lag niet zo gemakkelijk in de mond. Daarom vonden we het nodig om onze naam en onze huisstijl volledig te vernieuwen. Puuur is eenvoudiger en moderner. Aan onze dienstverlening wijzigt niets, maar we blijven ambitieus.” zegt coördinator Lies Vandergoten.

Waarvoor staat Puuur? Puuur staat voor eerlijk en oprecht. Voor betrouwbaar en correct. Met Puuur gaan ze voor kwaliteit. Inderdaad, Puuur met drie u’s.  Geen schrijffout. Want bij hen draait het om u: de medewerkers, de klanten en de partners.

Puuur is een zuivere naam die letterlijk hun dienstverlening vertaalt, maar die ook weergeeft hoe ze als bedrijf handelen. De frisse, paarse kleur van het logo sluit hier bij aan. De paarse lijn in de huisstijl zorgt voor continuïteit en eenvoud.

Hun uitdagingen: Zij investeren al van bij de opstart in een goede ondersteuning van de medewerkers. Werkgelegenheid creëren en kansen bieden zijn de kern van de organisatie. Dit is ook de basis van het systeem van dienstencheques. “Wij dragen zorg voor onze medewerkers. Bij ons ben je geen nummer.” zegt coördinator Lies Vandergoten. “Onze huishoudhulpen krijgen een vast contract en kunnen altijd rekenen op een correcte verloning. Ze worden persoonlijk begeleid en krijgen opleidingen.”

Ze willen de toonaangevende organisatie zijn binnen de dienstenchequesector. Dit betekent dat ze zorgen voor een aanbod op maat, zowel van de werknemers (bijvoorbeeld een uurrooster dat rekening houdt met hun gezinssituatie), als van de klant (bijvoorbeeld het aantal uren poetshulp dat afgestemd wordt op de noden van de klant).

Puuur maakt er werk van om een continue dienstverlening aan te bieden en vervanging te voorzien wanneer de klant dit wenst. Ze garanderen een snelle opvolging en controle van de dienstverlening.

Puuur is een gezonde organisatie. Zij willen een goed evenwicht bewaren tussen hun sociale en economische opdracht. Natuurlijk is rendement hierbij belangrijk. Elke dienst en elk regiokantoor zet zich maximaal in om de efficiëntie van hun kantoor en hun dienst continu te verbeteren.

Puuur zet verder in op lange termijnrelaties met verschillende partners in de werkgelegenheids-, zorg- en overheidssector. Deze relaties zijn tot stand gekomen door intensief netwerken.

Puuur maakt deel uit van Ons, een netwerk van organisaties en verenigingen dat een brede waaier aan dienstverlening ontwikkelt die vrouwen in hun dagelijkse zorg ondersteunt en die het welzijn van de vrouw bevordert. Ons is een huis met meer dan 100 jaar ervaring en 7.000 medewerkers. Een schat aan ervaring en ambitie!

Puuur Opwijk Vanuit het regiokantoor van Puuur in Opwijk stellen ze 83 huishoudhulpen tewerk. De medewerkers krijgen een vast contract met gezinsvriendelijke uren. Ze werken dicht bij huis en bij dezelfde klanten. Naast een correct loon biedt Puuur nog extralegale voordelen aan en zorgen ze voor een persoonlijke begeleiding en opleiding van de medewerkers.

Ze bedienen 520 klanten in de regio’s: Opwijk, Merchtem, Grimbergen, Vilvoorde, Asse , Zellik, Lebbeke, Dendermonde, Aalst. De klanten hebben een vaste huishoudhulp en rekenen op de persoonlijke service van de kantoormedewerkers. Klanten betalen enkel met dienstencheques, Puuur rekent geen extra kosten aan.

In de regio bieden ze naast huishoudhulp ook strijkservice aan. Klanten kunnen hun was afleveren in één van de strijkateliers en halen hun gestreken kleding, linnen of lakens een aantal dagen later weer op.

Dit zijn strijkateliers van Puuur: Strijkatelier Zellik

Wilt u nog meer informatie over Puuur en de dienstverlening? Ann Van Uffel, Kantoorverantwoordelijke, Puuur regiokantoor Opwijk, Stationsstraat 2, 1745 Opwijk, Tel. 052/36.95.00, Puuur.opwijk@ons.be , www.puuur.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief