OPWIJK - INZET vraagt de oprichting van een pamperbank

C21

OPWIJK - INZET vraagt de oprichting van een pamperbank

Editiepajot-ingezonden-foto-pamperbank-26032014
ingezonden foto
 

“Elk kind kost een huis”, wordt er wel eens gezegd. En het begint al bij de geboorte. Een kind gebruikt gemiddeld 5.000 luiers tot het zindelijk is en dat kost een hoop geld. Voor een aantal jonge, kwetsbare gezinnen is dat te veel. ‘INZET stelt daarom voor een ‘pamperbank’ op te richten. Dit initiatief bestaat al in heel wat andere gemeenten, zoals Leuven, Tienen, Izegem, Roeselare, Wervik… en heeft al bewezen succesvol te zijn,’ stelt OCMW-raadslid Joke Longin. Zij legt dit voorstel voor op de volgende OCMW-raad.

Hoe werkt het? Jonge ouders kunnen hun overschot aan pampers naar deze ‘pamperbank’ brengen. Daar worden ze verdeeld in pakketten en tegen een voordelig tarief aangeboden aan ouders die het financieel moeilijk hebben.

Wie doet het? De sociale dienst van het OCMW is het best geplaatst om in te schatten wie bij dit initiatief gebaat kan zijn. Zij kunnen dus best instaan voor de verdeling.

Waar kan het? Er kunnen verschillende inzamelpunten voorzien worden, bijvoorbeeld door het plaatsen van boxen waarin de pampers kunnen gedropt worden. Dit zou kunnen in het gemeentehuis, in het sociaal huis “De Wegwijzer”, tweedehandswinkel ’t Kapstokske, in de buitenschoolse kinderopvang ’t Sloeberke, in het cultureel centrum… We denken bijvoorbeeld ook aan een samenwerking met verenigingen die tweedehandsbeurzen voor kinderkleding organiseren en die toch altijd veel volk trekken.

INZET stelt voor dat het OCMW van Opwijk een ‘pamperbank’ opstart om zo minder kapitaalkrachtige ouders een handje te helpen. ‘Indien de OCMW-raad akkoord kan gaan met dit voorstel, zal INZET een eerste inzamelmoment organiseren en de ingezamelde pampers bezorgen aan de sociale dienst van het OCMW,’ aldus nog Joke Longin.

Data voor de inzameling: maandag 14 april van 18 uur tot 20 uur en zaterdag 26 april van 9 uur tot 12 uur, beide in het Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7 in Opwijk

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief