OPWIJK - Is een Smartphone gemakkelijker dan een GSM ?

C21

OPWIJK - Is een Smartphone gemakkelijker dan een GSM ?

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente
Editiepajot

Het gemeentebestuur van Opwijk en de Seniorenraad stellen voor: Is een Smartphone gemakkelijker dan een GSM ?

 

Korte inhoud - Als de batterij van je GSM versleten is, koop je dan een nieuwe GSM of koop je een smartphone? De prijsverschillen zijn ook niet meer zo groot. Met een smartphone kan je even goed bellen als met een GSM, maar het is iets anders: er zijn geen toetsen meer maar een aanraakscherm. Maar je kan even goed een nummer ingeven, contacten invoeren en opbellen en Sms’jes ontvangen en verzenden. Er zijn geen menu’s meer zoals in een GSM en geen toetsen met functies die continu veranderen. Een naam of een tekst invoeren is zeker gemakkelijker op het aanraakscherm en beter leesbaar. Naast telefoneren en Sms’en kan je natuurlijk ook foto’s nemen, je agenda bijhouden, op het internet gaan, e-mailen en nog veel meer. Ook Apps downloaden en installeren is vrij simpel. In deze voordracht worden de meest courante functies van smartphones uitgelegd.

zaarom zou ik een tablet kopen? Als je tegenwoordig wilt mee zijn, moet je een tablet hebben. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? Het beste is dat je thuis WiFi hebt. En dan kan je beginnen met internet: de krant lezen, de buienradar, leuke plekjes zoeken voor een weekendtrip of om op vakantie te gaan, de mogelijkheden zijn onbeperkt. Maar je kan ook e-mailen met de kinderen en kleinkinderen, skypen, een facebook opzetten, zelfs je agenda heeft er zijn plaatsje. Er zit ook een E-reader in waarmee je bijvoorbeeld heel vlot dingen kan opzoeken in de handleiding van je tablet of een boek lezen. Veel functies kunnen onmiddellijk, maar voor andere moet je eerst een App downloaden en installeren. Veel Apps zijn gratis, maar soms moet je ervoor betalen.In deze voordracht worden de meest courante functies van tablets uitgelegd.

Info voor de cursist - Vereiste voorkennis: geen. Belangrijk: dit is een voordracht zonder oefenen; de mensen moeten dus nog geen tablet hebben.Het gratis infomoment vindt plaats op dinsdag 6 mei 2014 om 14u in de Schuur van Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7, 1745 Opwijk.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 apr 2014
Sam Herremans
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief