OPWIJK - Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK - Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente
Editiepajot

Uitvoeren van bestrijkings- en slemwerken aan diverse straten in Opwijk

Op maandag 7 april 2014 is aannemer ASWEBO n.v. uit Gent in opdracht van het gemeentebestuur gestart met bestrijkings- en slemwerken aan diverse straten in Opwijk. Het gaat over de volgende straten: Navovestraat, Wallekensweg, Steenweg op Lebbeke, Klaarstraat, Molenveld, Heiveld, Gasthuisstraat, Kattestraat, Mechelstraat, Dries, Molenstraat en Bosstraat.

Eerst wordt er in sommige straten plaatselijk een uitvlakkingslaag in slem aangebracht. Nadien volgt nog een bestrijking met de volgende dag een slemafdichting. Gedurende de werken dient men de straat af te sluiten. De werken starten ’s morgens rond 7u en eindigen rond 18u. De inwoners van de straten werden met een brief op de hoogte gebracht van de werken.

Meer info? Contacteer Benjamin Moens, controleur der werken bij de gemeente, tel. 052 36 51 38.

 

Uitnodiging bruisende tuinmarkt op zaterdag 10 mei 2014

Voor de 11e keer organiseert de gemeente Opwijk in samenwerking met vzw. Velt Neer-Brabant een tuinmarkt. Deze vindt plaats op de markt (en omliggende straten) in Opwijk-centrum op zaterdag 10 mei 2014 van 9u tot 13u. Standhouders bieden tijdens de markt een groot assortiment aan van producten. De gemeente zorgt voor muziek, animatie, springkasteel voor de kinderen en tal van leuke cadeautjes! Tot dan!

 

Trage wegen: wat vind jij ervan ?

Trage wegen zijn paden en wegels voor traag, niet-gemotoriseerd verkeer: een veldweg, een kerkbaantje of doorsteekjes. Veel van deze trage verbindingen zijn in de loop der jaren verdwenen of in onbruik geraakt. Vanuit de bevolking groeit de vraag om trage wegen - waar mogelijk – terug toegankelijk te maken. Zo kunnen kinderen en volwassenen veiliger naar school of het werk fietsen, wordt een wandelingetje met de hond of een zoektocht van de jeugdbeweging heel wat fijner.  Daarom werkt de gemeente Opwijk samen met Trage Wegen vzw aan een herstel- en ontwikkelingsplan voor trage wegen. 

De voorbije maanden gingen vrijwilligers op pad om alle trage wegen in het deelgebied Nijverseel te inventariseren. Een hele klus. Nu willen we graag jouw mening over deze trage wegen horen. Daarom nodigen we alle mogelijke gebruikers en organisaties (scholen, landbouwers, jeugdbewegingen, wandel- en andere sportclubs, socio-culturele verenigingen, …) uit op de infoavond op 24 april 2014. Naast een ruime toelichting over het project, krijgt iedereen ook de kans om te reageren en voorstellen te doen voor het tragewegenbeleid. Achteraf worden alle opmerkingen en suggesties gebundeld. Bij een tweede overlegmoment geven we iedereen de kans om zijn mening te geven. Het eindresultaat van deze inventarisatie en publieksparticipatie zal uiteindelijk leiden tot een uitgebreid tragewegenplan, waarmee het gemeentebestuur aan de slag kan.

De eerste infoavond vindt plaats op 24 april 2014 om 19u30, in de raadzaal van het GAC II (Ringlaan 20). Iedereen is van harte welkom! Meer info? Mia Van der Straeten - mia.vanderstraeten@opwijk.be – tel. 052 36 51 36

 

Oprichting welzijnsraad

De gemeenteraad heeft in zitting van 25 februari 2014 beslist om over te gaan tot de oprichting van een welzijnsraad. Deze raad wordt opgericht ter ondersteuning en advisering van het gemeentebestuur en het OCMW binnen het domein “Welzijn”.

Doel - De welzijnsraad heeft als doel bij te dragen tot de ontwikkeling van een lokaal gezondheids- en welzijnsbeleid en dit in het belang van alle inwoners van de gemeente.  Bijzondere aandacht zal ook gaan naar mensen met een beperking.

Samenstelling - De welzijnsraad is een pluralistisch en apolitiek orgaan. Er wordt gestreefd naar een optimale verstandhouding en samenwerking met het gemeentebestuur en het OCMW.  De raad bestaat uit een algemene vergadering en een dagelijks bestuur.

Oproep - Aan afgevaardigden van organisaties, verenigingen of instellingen die actief zijn op het grondgebied van de gemeente Opwijk en die werkzaam zijn in de welzijns- en gezondheidssector zoals bijvoorbeeld erkende thuiszorgorganisaties, diensten begeleid wonen, dagcentra, dagcentrum voor andersvaliden, ziekenfondsen, thuisverpleging, huisartsen, verpleegkundigen, apothekers, kinesisten, geïnteresseerde burgers wonend of werkzaam in de gemeente, … heeft u de minimumleeftijd van 18 jaar en wenst u lid te worden van de welzijnsraad? Zich kandidaat stellen kan tot 15 april 2014, via volgend e-mailadres info@opwijk.be. Meer info? vivianne.thomas@ocmw-opwijk.be   

 

Populierenactie brengt dynamiek naar Opwijkse bossen

De milieuambtenaar  werkt momenteel aan een gezamenlijk project met de Bosgroep Groene Corridor omtrent het beheer van Populierenbossen. Op het grondgebied van de gemeente treffen we veel populieren aan die kaprijp zijn. Ook onze gemeente heeft enkele kaprijpe bossen in bezit. Deze bossen hebben dikwijls weinig structuur en zijn ecologisch minder waardevol. Bij stormweer kunnen ze voor schade zorgen. Daarom besloten we om tezamen met de Bosgroep een oproep te lanceren naar de boseigenaars. De bedoeling is om met verschillende eigenaars samen de bomen te verkopen aan een houtkoper en achteraf een nieuw bos aan te planten.

Hoe meer bomen we kunnen aanbieden, hoe hoger de prijs die de koper hiervoor wil geven. Hij bespaart immers op de prospectie, logistieke kosten en bij problemen kan hij bij de Bosgroep terecht. Zij hebben de nodige expertise in deze materie. De bomen worden verkocht ‘op stam’. Dit wilt zeggen dat de eigenaar zelf niets moet doen. De Bosgroep zorgt voor de verkoop en de houtkoper komt de bomen zelf vellen. Momenteel zijn de prijzen een stuk beter dan de voorbije jaren. Voor grote loten worden prijzen gehaald tot 40€/m³.

Indien je meer wil weten omtrent deze Populierenactie neem je best contact op met de VZW Bosgroep Groene Corridor, Houtemsesteenweg 23, 1800 Vilvoorde, tel. 02 253 43 04 of  via bosgroep@rlgc.be. Op www.bosgroepgc.be vind je meer uitleg over de vereniging.

 

50-plus Filmvoorstelling: Sœur Sourire

"Sœur Sourire" is het meeslepende verhaal van een Belgisch meisje dat in 1961 uitgroeide tot een wereldster door als kloosterzuster de hit "Dominique, nique, nique…" te schrijven en te zingen. Het drama van deze jonge vrouw, die de artiestennaam "Sœur Sourire" meekreeg, is de liefde. Jeannine Deckers probeert wanhopig aan anderen de liefde te geven die ze zelf nooit kreeg van haar harde moeder. Ze hecht zich aan Annie, maar wanneer deze laatste meer toenadering zoekt, vlucht ze. Wanneer de situatie thuis onhoudbaar wordt, ziet ze haar intrede in een klooster als enige uitweg. Ze componeert er "Dominique" en wordt door de kerk gebruikt om haar tanende imago te verjongen. Het liedje wordt een wereldhit. Gesterkt door haar succes, laat ze het kloosterleven achter zich en waagt haar kans… U ziet naast hoofdrolspeelster Cécile de France ook Jan Decleir, Chris Lomme en Filip Peeters het scherm passeren. De regie is in handen van ex-Opwijkenaar Stijn Coninx.

Wanneer? Vrijdag 11 april 2014 om 14u in Hof Ten Hemelrijk. Gratis toegang.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 apr 2014
Sam Herremans
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief