OPWIJK – Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK – Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente
EP

Uitnodiging bruisende tuinmarkt op zaterdag 10 mei 2014 - Voor de 11e keer organiseert de gemeente Opwijk in samenwerking met vzw. Velt Neer-Brabant een tuinmarkt. Deze vindt plaats op de markt (en omliggende straten) in Opwijk-centrum op zaterdag 10 mei 2014 van 9u tot 13u. Standhouders bieden tijdens de markt een groot assortiment aan van producten. De gemeente zorgt voor muziek, animatie, springkasteel voor de kinderen en tal van leuke cadeautjes! Tot dan!

Grote RECUPEL-inzamelactie van oude elektro - Tijdens deze tuinmarkt staat een wagen van Recupel opgesteld waar iedereen oude elektro-apparaten gratis kan afleveren. Als de elektrotoestellen stuk zijn, worden ze achteraf op een milieuverantwoorde manier gerecycleerd. Indien de elektrotoestellen nog werken, dan brengt Recupel deze naar de kringwinkel waar ze een tweede leven krijgen. Kijk alvast even rond in uw woonkamer, kelder, garage of tuinhuis, wellicht vindt u nog afgedankte elektroapparaten. Kom op 10 mei tussen 9u en 13u naar het kerkplein in Opwijk en lever je oude elektroapparaten gratis af aan de Recupelwagen, en misschien krijg je wel een cadeautje!

Infoavonden over sportvoeding - De optimale voeding van een sporter hangt af van de duur en intensiteit van de sport, de trainingstijden, het gewenste lichaamsgewicht en het sportseizoen. Een tekort aan een bepaalde voedingsstof kan de prestaties negatief beïnvloeden. Daarnaast is bekend dat zowel een hoog als een laag vetpercentage een negatief effect heeft op de prestaties en/of het herstelvermogen. Goede sportvoeding is daarom een goed uitgebalanceerde voeding. Dat betekent dat alle voedingsstoffen in de juiste verhouding aanwezig zijn. Voldoende vocht, energie en vitamines bijvoorbeeld. Er bestaat dus niet zoiets als dé sportvoeding.

Iedere sporter is welkom om hier wat meer over te leren, sportdiëtiste Ellen Devroe helpt je graag op weg om de basis van een goede sportvoeding te leggen. Deze infoavond is volledig gratis, vooraf inschrijven is wel gewenst (inge.dhoe@haviland.be of 02 334 17 59).

15/05: Grimbergen, 20u30 – raadzaal gemeentehuis

19/05: Gooik, 20u – loods openbare werken (Processiestraat 5)

22/05: Beersel, 20u30 – Bezoekerscentrum  De Lambiek (Gemeenveldstraat 1)

26/05: Opwijk, 20u – GC Hof ten Hemelrijk (Kloosterstraat 7)

Wenst u graag les over een smartphone, een tablet, een Apple iPhone, Android en/of Windows 8? Op 6 mei 2014 was er reeds de algemene infosessie. De lesgeefster van Seniornet Micky Van Veen heeft toen een korte toelichting gegeven over smartphones, tablets, … Op volgende datums zijn er lesmomenten van 2 à 3 uur per onderwerp: 15 mei, 22 mei, 5 juni en 12 juni 2014. Met andere woorden als u graag de basiswerking van uw toestel kent, schrijf u dan in! Inschrijven is verplicht via karen.lauwers@ocmw-opwijk.be of via 052 36 90 17. Het inschrijvingsgeld bedraagt € 7/lesmoment.

Gezocht: vrijwilligers Toeristisch Infopunt - Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die tijdens de zomermaanden mee willen instaan voor het openhouden van het Toeristisch Infopunt van Opwijk en dit op zaterdagvoormiddag van 10u tot 12u en op zondagnamiddag van 14u tot 16u. Uw taak bestaat vooral uit de verkoop van fiets- en wandelkaarten uit de streek en het geven van toeristische informatie over Opwijk. Er wordt een vrijwilligersvergoeding uitbetaald. De vrijwilligers kunnen ook meewerken tijdens toeristische activiteiten. Interesse om enthousiaste fietsers en wandelaars te ontvangen? Neem contact met Elke Heyvaert: 052 36 51 75 of toerisme@opwijk.be

Op dinsdag 13 mei 2014 houden we een infomoment in het Groene Zaaltje, Kloosterstraat 7.  We spreken af om 18u30. Je krijgt de nodige informatie over de werking van het Toeristisch Infopunt en we bekijken de nieuwe folders. We overlopen ook de zomerkalender. Breng dus zeker uw agenda mee! Hopelijk tot dan!

Gratis infoavond kringlooptuinieren “Mijn mooie afvalarme tuin” - Wanneer? Dinsdag 13 mei van 19u30 tot 21u - Waar? Vergaderzaal GAC I (gemeentehuis) – Marktstraat 55 - Vooraf inschrijven via mail compostcursus@haviland.be of telefonisch 02 334 17 59 met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en het aantal personen.

Week van de Opvoeding - De Week van de Opvoeding wordt elk jaar georganiseerd van 16 tot 23 mei.  Het thema van dit jaar is: Opvoeding in beweging! Tijdens deze week van de opvoeding organiseert het gemeentebestuur in samenwerking met Arch’educ, Gezinsbond Opwijk en de Provincie Vlaams-Brabant gratis enkele opvoedingsavonden:

Maandag 12 mei 2014 om 20u: Peuterpuberteit: “Neen, ik wil niet!” - Dinsdag 30 mei 2014 om 20u: Een veilige band met je kind  - Donderdag 15 mei 2014 om 20u: Wortels en vleugels: hoe loslaten en toch voldoende beschermen - Donderdag 22 mei 2014 om 20u: Onze kinderen, veilig online.

Locatie: Lokalen IBO (Schoolstraat 85). Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 8 mei 2014 via tim.deneef@opwijk.be

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2014
Sam Herremans
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief