OPWIJK – Ozark Henry en Ostyn komen naar Nijdrop

C21

OPWIJK – Ozark Henry en Ostyn komen naar Nijdrop

Editiepajot-ingezonden-ozark-henry-20052014
ingezonden
 
Editiepajot-ingezonden-ostyn-20052014
ingezonden
 

Ozark Henry komt naar Nijdrop op 1 juni. Zijn laatste album ‘Stay Gold’, werd zijn meest persoonlijke. PietGoddaer keerde zich terug in zichzelf, ging op zoek naar zijn eigen taal en schreef, speelde en producete alles alleen, heel intuïtief.

Het resultaat is eerlijk en kwetsbaar, maar bleek meer dan ooit een universele snaar te raken. In eigen land scoorde Ozark Henry zijn grootste succes ooit met de single ‘I’m Your Sacrifice’, het album ging platinum en hij moest enkel Stromae laten voorgaan in het rijtje van meest gedownloade Belgische artiesten. MTV zette hem op de shortlist van ‘Best Belgian Act’ en Koning Filip nodigde hem uit op het paleis voor een concert. 

De vonk sloeg over naar Italië, waar de single weken lang bovenaan de charts prijkte. Duitsland volgde, en nadien ook de rest van Europa. Momenteel zet de veroveringstocht zich verder in Engeland, Australië, Amerika en Afrika.

Ook in de liveshows keert Ozark Henry terug naar zijn roots. Kleine bezetting, veel instrumenten. Een muzikale trip langs licht en donker, akoestisch en electronisch. Het podium als laboratiorium.

zo 01.06 | vvk €20 | Deuren 20u

Meer info Link website: http://goo.gl/dkcu7E

Ostyn - Op woensdag 25 juni zakt Bert Ostyn af naar Nijdrop. In het kader van zijn gloednieuwe soloplaat doet de Gentenaar Nijdrop nu als eerste aan.

Bert Ostyn van Absynthe Minded, maar nu met de grote O van solo. Want na elf jaar broederschap, vijf albums en vele, vele concerten krijgt Absynthe Minded haar welverdiende rust. En terwijl de groep op krachten komt – voor de goede verstaanders: er is dus geen sprake van een split – verkent de frontman met een radicale draai aan het roer nieuwe muzikale horizonten.

‘Vergelijk het met op kot gaan’, aldus Ostyn. ‘Je familie en je thuis zijn er nog, maar je hebt wel de volledige vrijheid van even alleen te wonen’.   

Wat Bert niet doet met zijn vrijheid: een akoestische gitaar omgorden en de voorspelbare piste kiezen.

Wat Ostyn wel doet met zijn vrijheid: Veel beats. Veel synths. Diep een andere klankenwereld in.

‘Om al met referenties te strooien is het te vroeg’, zegt Ostyn over het soloalbum dat volgend jaar zal verschijnen, ‘maar het zal meer op grooves gebaseerd zijn. Ik spiegel me nergens aan, ik wil vooral mijn goesting doen’.

Wat Ostyn niet doet met zijn goesting: ‘Trage songs. Er zal geen enkele ballad te vinden zijn op de plaat’.

Wat Bert wel doet met zijn goesting: ‘Uptempo songs. Elektronischer. Knippen en plakken’.

Schaar en tape deelde Ostyn met producer Luuk Cox, alias Shameboy. Ze kregen in studio C van het Brusselse ICP af en toe bezoek, onder meer van Jean Marie Aerts, en Simon Segers van De Beren Gieren. Ze brachten gitaren en drums mee. Er passeerde ook een strijkkwartet. En dan maar knippen en plakken. ‘De geeks zullen tevreden zijn’, weet Ostyn, ‘we hebben veel obscure, analoge speeltjes gebruikt op de plaat’.

Wat Bert niet heeft voor de plaat: een titel.

Wat Ostyn wel heeft voor de plaat: een liveband.

‘Ik zal bas spelen in de groepsbezetting’, verklapt Ostyn. Met de grote O van ongelooflijk veel goesting. Op zichzelf. Ontplooien. Ommekeer

wo 25.06 | vvk €12 |Deuren 20u

Meer info Link website: http://goo.gl/UhmtC3

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mei 2014
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief