OPWIJK – Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK – Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente
EP

GEOFF BULL INTERNATIONAL JAZZ BAND op de Opwijkse avondmarkt - Jazz kende zijn ontstaan in de havenstad New Orleans (USA) in het begin van de 20e eeuw, uit een mengeling van muzikale invloeden uit Afrika, Europa en Azië. In een eeuw tijd groeide en evolueerde deze muziek wereldwijd en vormde de basis van tal van genres, waaronder ook de rockmuziek en in uitbreiding de popmuziek. De line-up van deze band vormt een groep muzikanten uit verschillende werelddelen met een gemeenschappelijke liefde voor de authentieke New Orleans Jazz. Ze ontmoetten elkaar door de jaren heen in verschillende bands en combinaties. Tevens zijn ze van de laatste generatie muzikanten die hun lievelingsmuziek nog konden leren uit de eerste hand, ‘t is te zeggen, van de authentieke Zwarte muzikanten die deze muziek creëerden. Deze unieke combinatie resulteert muziek op zijn allerbest, verrassend en onderhoudend. Afspraak op vrijdag 13 juni aan de St.-Pauluskerk te Opwijk om 20u30!

Line-up:

  • Geoff Bull uit Sidney (Australië): trompet/vocal
  • Rioichi Kawai uit Osaka (Japan): clarinet
  • Philippe De Smet uit Astene (België): trombone
  • Emile Martin uit Engeland/USA: drums
  • Bob Gulverhouse uit Berlijn (Duitsland): contrabas
  • Luc Van Hoeteghem uit Opwijk: tenor banjo/gitaar
  • John Richardson uit Engeland/USA: piano

Als je deze band nogmaals wil zien of horen, kan dat op zondag 15 juni om 15u in de jazzclub van het parochiaal centrum Oude Barreel (Beeldbroekstraat 2 - 9040 St.-Amandsberg). Daarna is deze band nog te zien op verschillende festivals in Zwitserland en Italië.

Wie ontvangt de cultuurprijs? Jaarlijks wordt de Opwijkse cultuurprijs uitgereikt, een activiteit i.s.m. het gemeentebestuur en de cultuurraad. Als inwoner van onze gemeente, als lid van een vereniging of de cultuurraad mag je één of meerdere kandidaten voordragen. Ongetwijfeld ken jij iemand die zich de laatste jaren bijzonder verdienstelijk maakte op cultureel gebied en dit in al zijn vormen. Iedere voordracht dient gemotiveerd te worden: waarom komt volgens jou deze persoon, vereniging, instelling of dienst in aanmerking voor de cultuurprijs?

De kandidatuur wordt onder gesloten omslag, tegen ontvangstbewijs, afgegeven uiterlijk op maandag 16 juni 2014 te 16u op de cultuurdienst in het gemeenschapscentrum (Kloosterstraat 7). De laureaat, de eventueel genomineerden en eervolle vermeldingen worden bekendgemaakt op zondag 6 juli 2014 tijdens de 11-juliviering in het Hof Ten Hemelrijk.

GRATIS filmvoorstelling ‘De Leeuw van Vlaanderen’ op vrijdag 6 juni 2014 - Naar goede gewoonte worden er jaarlijks GRATIS filmvoorstellingen gehouden voor de Opwijkenaren. We mikken op de 50-plusser, maar iedereen is welkom. De eerste film ‘Soeur Sourire’ werd op 11 april vertoond en goed gesmaakt door het publiek. De volgende filmvoorstelling vindt plaats op vrijdag 6 juni en start om 14u in de Schuur van Hof ten Hemelrijk. Ditmaal wordt de film ‘De Leeuw van Vlaanderen’ afgespeeld. Iedereen is van harte welkom! Meer info? karen.lauwers@ocmw-opwijk.be of 052 35 90 17

Initiatielessen TABLET: laatste plaatsen!  Een lesgeefster van Seniornet Vlaanderen geeft op onderstaande data een initiatieles over tablets. Er zijn nog enkele plaatsen vrij:

  • 5 juni 2014: tablet praktisch - Android
  • 12 juni 2014: tablet praktisch - iPad
  • 26 juni 2014: mogelijk om vragen te stellen en nog eens te oefenen.

De lessen vinden plaats in Hof ten Hemelrijk (Kloosterstraat 7). Deze starten om 14u en duren 2 à 3 uur. Inschrijven is verplicht via karen.lauwers@ocmw-opwijk.be of 052 36 90 17. Het inschrijvingsgeld bedraagt € 7/lesmoment. Gelieve uw eigen toestel mee te brengen. Dit is een initiatief van de Opwijkse Seniorenraad, in samenwerking met het gemeentebestuur van Opwijk.

Orgaandonatie: als mijn leven stopt, kan een ander verder. Ben jij al Donor? Tussen leven en dood is er ruimte voor één gebaar: orgaandonatie. Het is een wissel op het leven. Als een leven stopt, kunnen anderen gered worden. Wil jij Donor worden? Vul hiervoor een wilsverklaring in! Ga even langs bij de dienst burgerzaken van uw gemeente. Daar ontvangt u een formulier van “wilsverklaring” waarop u uw voorkeur kan aangeven. Dit document kan u ook downloaden op de website www.beldonor.be. U geeft dan het ingevulde formulier af op dienst burgerzaken van uw gemeente en de gegevens worden ingevoerd in het rijksregister. Dit is gratis & u kan uw wilsverklaring altijd herzien.

Nieuwe openingsuren Toeristisch Infopunt  - Tijdens de zomermaanden is het Toeristisch Infopunt extra open op zaterdagvoormiddag van 10u tot 12u en op zondag van 14u tot 16u. De andere openingsuren zijn: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9u tot 12u en van 13u30 tot 16u. Op woensdag van 9u tot 12u. Kom gerust een kijkje nemen en ontdek prachtige plekjes in Opwijk en daarbuiten aan de hand van fiets- en wandelkaarten, tips voor uitstapjes, … Locatie: Kloosterstraat 7. Tel. 052 36 51 75.

Kermistornooi petanque - Het kermistornooi petanque vindt plaats op maandag 23 juni op het atletiekterrein (tegenover de sporthal). De wedstrijden starten om 9u30. Dit tornooi neemt een hele dag in beslag. Er wordt gespeeld met ploegen van twee spelers. De kostprijs is € 5 per ploeg. Voorinschrijven kan op de sportdienst: Heiveld 65 - tel. 052 35 02 30 of 052 35 33 71 - e-mail: kim.broodtaerts@opwijk.be.

Herziening RUP Nanove: infovergadering op woensdag 11 juni 2014 om 19u30 - Er is een infovergadering gepland i.v.m. de herziening van het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Nanove op woensdagavond 11 juni 2014 om 19u30 in de raadzaal van het GAC II (Ringlaan 20 – Opwijk). Iedereen is welkom. Hopelijk tot dan!

Door omstandigheden gaat de geplande vergadering van de gemeentelijke milieuraad niet door op dinsdagavond 17 juni, maar een week vroeger op dinsdagavond 10 juni 2014. Locatie: vergaderzaal GAC I - Marktstraat 55.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2014
Sam Herremans
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief