OPWIJK - Met Alain Remue achter de schermen van de Cel Vermiste Personen

C21

OPWIJK - Met Alain Remue achter de schermen van de Cel Vermiste Personen

Editiepajot-ingezonden-alain-remue-29052014
ingezonden

Elk jaar kent ons land zo’n 1.500 onrustwekkende verdwijningen. In die gevallen wordt de Cel Vermiste Personen ingeschakeld. Hoofd van de cel, Alain Remue, recent nog in het nieuws omwille van de dood van een van zijn duikers, komt op uitnodiging van VIVA-SVV en Curieus naar Opwijk voor een lezing. Hij neemt het publiek mee achter de schermen van de Cel Vermiste Personen aan de hand van praktijkvoorbeelden uit vroegere dossiers.

An en Eefje, Julie en Melissa, Stacy en Nathalie, Annick Van Uytsel, de lijst met ‘bekende’ verdwijningen is lang, maar dat is pas het topje van de ijsberg. De Cel Vermiste Personen, opgericht tijdens de zaak Dutroux in 1996, is een onderdeel van de Belgische federale politie en houdt zich bezig met de opsporing van en het onderzoek naar onrustwekkende verdwijningen en alle vermissingen van minderjarigen.

Sinds de oprichting behandelde de Cel al meer dan 20.000 dossiers. En hoewel gevallen als de zaak-Dutroux, de zaak-Janssen, de verdwijning van Nathalie Mahy en Stacy Lemmens en de verdwijning van Madeleine McCann veel publiciteit genereren, is er slechts in minder dan een procent van de gevallen sprake van een crimineel feit.

In 2010 bracht het hoofd en meteen ook het gezicht van de Cel, Alain Remue, een boek uit naar aanleiding van het vijftienjarig bestaan ervan. Zeg nooit nooit is een bundeling van verhalen van de leden van de cel en getuigenissen van ouders van vermiste kinderen. “Een lijk went, behalve een dood kind,” zegt Remue daarin over zijn loodzware job.

Alain Remue is te gast in Opwijk op donderdag 5 juni om 20u in het Bakhuis van het Gemeenschapscentrum Hof Ten Hemelrijk. Aan de hand van voorbeelden uit vroegere dossiers laat hij het publiek kennismaken met de realiteit van zijn werk: de opdrachten, het onderzoek, de middelen, anekdotes ... De inkom bedraagt 4 euro (drankje inbegrepen). Organisatie: VIVA-SVV en Curieus Opwijk.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 mei 2014
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief