Schaakkampioenschap OPWIJKse basisscholen 2014

C21

Schaakkampioenschap OPWIJKse basisscholen 2014

Image001
ingezonden

Tijdens de jaarmarkt op 24 juni vond het 2e schaakkampioenschap van de Opwijkse basisscholen plaats.in MOZA-IK, de gemeentelijke basisschool voor buitengewoon onderwijs. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse opendeurdag met jaarmarkt op dinsdagvoormiddag vanaf 9u op de speelplaats met grote schaakstukken. Op de speelplaats stonden kraampjes opgesteld voor de kinderjaarmarkt van de school rond het jaarthema “reis rond de wereld” met allerlei dingen die door de kinderen zelf waren gemaakt. Tevens was er voor de school een café-terras en het weer was prachtig.

Dit jaar namen drie scholen deel aan het kampioenschap met telkens 2 deelnemers: De Boot met Brem De Man en Niels De Baerdemaeker, De Leertrommel  met Niels Ceuppens en Kaat Seuntjes en wijzelf, MOZA-IK met Joren Borloo en Jordan Van De Gehuchte.

Zij hopen dat volgend jaar alle Opwijkse basisscholen aan dit schaakkampioenschap kunnen deelnemen.

Het waren spannende wedstrijden, soms met wisselend succes. Hieruit kwamen 3 finalisten, toevallig één van elke school. Niels De Baerdemaker, Jordan Van De Gehuchte en Niels Ceuppens.  Het was niet altijd makkelijk om een overzicht te houden over alle grote stukken en soms gebeurde er als eens een verkeerde zet…..

De winnaar kreeg de beker van “Schaakkampioen 2014 van de Opwijkse basisscholen” uit de handen van onze burgemeester Albert Beerens, de schepen van onderwijs Vera De Koster. Proficiat aan de kampioen Niels De Baerdemaeker van de Leertrommel. Het was het 2e jaar op rij dat De Leertrommel met de beker ging lopen.

De andere kregen samen met de kampioen een schaakbord en een paar bonnetjes voor de kermis aangeboden vanwege  het gemeentebestuur.

Schaken is een goeie vrijetijdsbezigheid. Het is meer dan een gezelschapsspel en een goed alternatief voor de huidige computerspelletjes. Het biedt tal van mogelijkheden op gebied van strategieën, creativiteit, denkvermogen, inlevingsvermogen in de tegenstrever en zoveel meer.

Daarom willen wij met onze school MOZA-IK vanaf  jaarlijks een schaakkampioenschap van de Opwijkse basisscholen organiseren samen met het gemeentebestuur tijdens de jaarmarkt.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 jul 2014
Sam Herremans
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief