OPWIJK - Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK - Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente
EP

ABBA GOLD – “The tribute to ABBA” - Op donderdag 9 oktober 2014 hebben wij om 20u30 een afspraak met Abba Gold. Een fantastische show met de bijhorende pakjes en pasjes. Abba Gold brengt een sterke tribute die appelleert aan het origineel: een ijzersterke masterclass in popmuziek, gecombineerd met de nodige glitter & glamour. Gimme, gimme, gimme… Abba and thank you for the Music.

  • Tickets: vvk: € 14 - reductie: € 13 - kassa: € 16
  • Reservatie: GC Hof ten Hemelrijk - Kloosterstraat 7 - gc.tickets@opwijk.be - 052 36 51 72

Evaluatieavond Trage Wegen - Het dossier “opmaak tragewegenplan” voor het deelgebied Nijverseel werd na een korte onderbreking terug opgestart. Na de inventarisatie van alle toegankelijke en niet-toegankelijke trage wegen in het deelgebied Nijverseel werden de wegen geëvalueerd door vrijwilligers, gebruikers en organisaties, die reeds hun mening gaven over het nut en het belang van de voetwegen en wat er al dan niet beter of anders kan.  

Alle opmerkingen, suggesties en voorstellen werden door de vzw Trage Wegen gebundeld en worden opnieuw aan het publiek voorgelegd tijdens een debatavond waar we iedereen de kans geven om zijn mening te uiten. Het eindresultaat van deze inventarisatie en publieksparticipatie zal uiteindelijk leiden tot een uitgebreid tragewegenplan, waarmee het gemeentebestuur aan de slag kan.

De evaluatieavond vindt plaats op donderdag 16 oktober 2014 om 19u30, in de vergaderzaal van GAC I, Marktstraat 55. Iedereen is van harte welkom! Meer info? Mia Van der Straeten - mia.vanderstraeten@opwijk.be  - tel. 052 36 51 36

 

Gratis filmvoorstelling voor 50+ ‚Hector’ - Het lokaal bestuur van Opwijk organiseert jaarlijks enkele gratis filmvoorstellingen voor 50-plussers. Op maandag 6 oktober 2014 om 14u wordt de film ‘Hector’ getoond. Hector (URBANUS) is voor een behandeling tegen de pokken in een weeshuis gebracht door zijn ouders. Ze zijn hem nooit komen ophalen. Verschillende jaren later woont hij nog altijd in het weeshuis, omgeven door kinderen, zijn speelkameraadjes. Tot een vergeten tante zich herinnert dat hij bestaat. Ze komt hem halen om mee in de bakkerij te werken. Hector toont zijn kwaliteiten aan de hand van onverwachte uitvindingen. Zo helpt hij Jos, de zoon van Achiel, zijn droom waar te maken om wielerkampioen te worden. Hector ‘s goede en kinderlijke humor overwint elke weerstand.

  • Datum: 6 oktober 2014
  • Prijs: Gratis
  • Locatie: Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk (Kloosterstraat 7)
  • Meer info? karen.lauwers@ocmw-opwijk.be of 052 35 90 17

Eeksken: hernummering - Bij het vergunnen van een nieuwe verkaveling is gebleken dat er niet voldoende huisnummers voorzien zijn voor deze percelen. Daarom wordt er in oktober 2014 een gedeeltelijke hernummering van het Eeksken doorgevoerd van de even huisnummers van 140 t.e.m. 192. Elk gezin ontvangt hierover een brief met de nodige informatie. Meer info? Dienst Burgerzaken: 052 36 51 42

 

Wachtbekken Steenweg op Lebbeke - Eeksken: natuurgebied Vondelbeek prachtig heringericht - Op zaterdag 11 oktober wordt het prachtig heringerichte natuurgebied aan de Vondelbeek officieel ingehuldigd. Van 14u tot 17u kan je op de grens van Lebbeke, Opwijk en Buggenhout de nieuwe wandelpaden verkennen en kennismaken met de natuurinrichting in het wachtbekken. Reeds in 2000 legde de Vlaamse Milieumaatschappij dit wachtbekken op de Vondelbeek aan. Het is 17,2 hectare groot en kan tot 126.000 m³ water tijdelijk stockeren bij dreigende wateroverlast. Vorig jaar zorgde de VMM voor een opwaardering van het gebied met veel oog voor natuur én recreatie. Zo is er extra bebossing, zijn de graslanden ruiger gemaakt en zijn er poelen uitgegraven. Op de weilanden houden schapen het gras mooi en kort. Natuur- en wandelliefhebbers kunnen nu hun hart ophalen op de nieuwe  wandeldijk, de wandelpaden, voetgangersbrugjes en overstapjes. Er is ook een vogelkijkwand waar je een prachtig uitzicht hebt. De VMM, de gemeenten Buggenhout, Lebbeke en Opwijk, Natuurpunt en VtS Ecologische begrazing, nodigen je graag uit op de inhuldiging!

Praktische info  - Tussen 14u en 17u staan medewerkers klaar langs het wandeltraject (2 km) om uitleg te geven over de herinrichting. Na de wandeling is er ook de gelegenheid om wat na te praten met een hapje en een drankje. Voor de jongsten is er een springkasteel en randanimatie. Het wandeltraject start in Lebbeke in de Klein-Antwerpenstraat ter hoogte van nr. 113 (aan de landbouwweg). Het aantal parkeerplaatsen is beperkt. De wandeling is niet toegankelijk met rolstoelen of kinderwagens. Stevige stapschoenen zijn aan te raden! Dit project werd mede gefinancierd via het Europese project Scaldwin.

 

Mantelzorgdag - Vrijwilligerswerk, mijn passie. (of meer dan een hobby) “Bij de opening van het sociaal restaurant werd ik als vrijwilliger gevraagd om minder mobiele mensen thuis op te halen en terug te brengen. Dit was echt iets voor mij, na 45 jaar op de baan als vrachtwagenchauffeur was stilzitten niets voor mij. Door mijn ervaring in de horeca bood ik mezelf aan om mee te helpen in het restaurant. Ondertussen ben ik 6 dagen per week present en kan ik het niet meer missen. Iedereen weet dat ze op mij kunnen rekenen voor het vervoer, ondersteuning op een feest of om mee te gaan op uitstappen zoals daguitstappen of wandelingen in de buurt. Als vrijwilliger voel ik me nuttig, het doet me plezier als ik zie dat de mensen content zijn, dat iedereen me kent en aanspreekt. Ik ervaar veel dankbaarheid van de mensen en geniet van het contact. Zo voel ik me minder alleen.”

Wegwijs in het Zorgbos - Het lokaal bestuur van Opwijk organiseert een mantelzorgdag in het woonzorgcentrum De Oase. Deze dag is gericht naar iedereen die op een of andere manier zorgt voor een ander en zichzelf: familie, vrijwilligers, mantelzorgers, buren, professionele hulpverleners,… Voor hen bieden wij een waaier aan informatie. 

 

Gratis infoavond over geluidshinder en gehoorschade - Kom naar de gratis infoavond over geluidsoverlast en gehoorschade!

Wanneer? Woensdag 8 oktober 2014 om 19u

Programma?

praktische uiteenzetting van de reglementering over elektronisch versterkte muziek door Koen Mandonx - milieu-inspectie Vlaams-Brabant

gehoorschade, gevolgen van blootstelling aan lawaai en te luide muziek door Sofie Degeest (UGent)

kortfilm RUIS

vragenronde

Locatie? Duivenzolder - Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk - Kloosterstraat 7

Meer info? 052 36 51 31 - eric.roelands@opwijk.be  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2014
Sam Herremans
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief