OPWIJK - Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK - Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente
EP

Mantelzorgdag op dinsdag 25 november van 14u tot 20u - Draagkracht – draaglast “Op een bepaald moment had mijn echtgenoot - die dementerend is - steeds meer zorgen nodig. Vooral de continue aandacht die hij vraagt en het steeds moeten opstaan tijdens de nacht vielen mij zwaar, want ik ben ook al 81 jaar. Toen ik hoorde van de thuisverpleegster dat er kortverblijf mogelijk is, heb ik eerst nog getwijfeld, want ik wou de zorg niet uit handen geven. Het kortverblijf was voor mij de adempauze die ik nodig had om terug op krachten te komen.”

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van de campus van het woonzorgcentrum De Oase? Wil je weten hoe je meer energie overhoudt voor jezelf? 

Dan nodigen we u graag uit op de mantelzorgdag “Wegwijs in het Zorgbos” die plaatsvindt in WZC De Oase op dinsdag 25 november 2014 van 14u tot 20u.  

Je krijgt er een begeleide rondleiding en je komt meer te weten over het woonzorgcentrum, de serviceflats, het kortverblijf, het dagverzorgingscentrum…

Je kan deelnemen aan de workshop “evenwicht in draagkracht/draaglast”. Hiervoor moet je je wel inschrijven via dewegwijzer@opwijk.be

 

Meer info? het woonzorgcentrum De Oase, Kloosterstraat 75 te Opwijk: 052 36 59 40 

het sociaal huis De Wegwijzer, Kloosterstraat 10 te Opwijk: 0800 113 41

 

Fototentoonstelling in de Fläkt: armoede door kinderogen - Wat kunnen we verwachten van deze fotografie? Mooie prentjes schieten was geen prioriteit. Deze tentoonstelling gaat dieper, deze fotografie heeft iets te vertellen. De mensen op de foto vertellen hun verhaal over armoede, over hun gevoelens in hun leefwereld. Het zijn beelden die zorgen voor een bewustmaking.

 

Waarom deze tentoonstelling? De samenwerking tussen het gemeentebestuur en het OCMW, is via het Kansenbeleid nog versterkt. Opwijk wil vooruit kijken en de problemen omtrent armoede preventief aanpakken. De armoedeproblematiek willen we niet onder de mat vegen, maar zichtbaar maken, zodat ze duidelijk is voor iedereen.

  • Wanneer? Van dinsdag 18 november t.e.m. vrijdag 21 november, telkens van 18u tot 20u
  • Prijs - Gratis
  • Locatie – De Fläkt (loods) - Doortstraat 2
  • Meer info - dewegwijzer@opwijk.be of 0800 113 41

Herdenking Wapenstilstand op dinsdag 11 november 2014 - Naar jaarlijkse gewoonte wordt op 11 november het einde van de Eerste Wereldoorlog  herdacht. Daarom roept het college van burgemeester en schepenen onze Opwijkenaren op om zoveel mogelijk aanwezig te zijn op de herdenkingsmanifestaties.

  • Opwijk-centrum - Vredesviering om 10u in de Sint-Pauluskerk te Opwijk. Daarna optocht in groep naar het Kerkhof met passende hulde aan het monument der gesneuvelden – met naamafroeping, toespraak door een afgevaardigde van de gemeente en neerlegging van de krans.
  • Droeshout - Eucharistieviering om 10u in de Sint-Jozefskerk gevolgd door hulde aan het monument op het Kerkhof en neerlegging van de krans.
  • Mazenzele - Korte plechtigheid aan het monument buiten aan de Sint-Pieterskerk om 9u met naamafroeping, toespraak van schepen Jan Couck en neerlegging van de krans.

Gratis Energiefit-avond voor snelle energiebesparing! Voor iedereen die graag geld en energie bespaart met weinig moeite. Tijdens de infoavond worden een hele reeks verrassende energietips op een leuke manier uit de doeken gedaan. Zonder veel moeite en zonder grote investeringen kun je er al snel een paar honderd euro per jaar mee besparen. Schrijf je nu in voor de gratis infoavond, het aantal plaatsen is beperkt !

 

De Energiefit-avond heeft plaats op dinsdag 18 november 2014 om 19u30 in het Bakhuis van GC Hof ten Hemelrijk (Kloosterstraat 7). Inschrijven kan via www.eandis.be/energiefit of bij de milieuambtenaar eric.roelands@opwijk.be.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 nov 2014
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief