OPWIJK – Variatie in programma “Mazenzele, dorp in de kijker”

C21

OPWIJK – Variatie in programma “Mazenzele, dorp in de kijker”

Editiepajot_ingezonden_mazenzele_dorp_in_de_kijker_03022015

Mazenzele, de deelgemeente van Opwijk, is voor de provincie Vlaams-Brabant “Dorp in de kijker’.

Voor de Landelijke Gilde Opwijk-Mazenzele is dit zeker en vast een uitdaging en heeft het programma klaar met heel wat variatie en hiervoor betrok men heel wat personen, verenigingen en het gemeentebestuur mee en uitgesmeerd over diverse maanden.

 

Op zaterdag 7/3/2015  wordt in Sint-Pieterskerk te Mazenzele “ Dorp in de Kijker” geopend met liederen en gedichten over Mazenzele, een uiteenzetting over de geschiedenis van Mazenzele en gelegenheidstoespraken. Tevens wordt de tentoonstelling Mazenzele Dorp in de Kijker geopend.

 

Op zondag 8/3/2015 van 10u tot 19u en maandag 9/3/2015 van 10u tot 16u staat in de Sint-Pieterskerk de tentoonstelling Mazenzele Dorp in de kijker.  In deze expo krijgt men een overzicht van de geschiedenis van dorp Mazenzele (met ruime aspecten zoals ultureel, sociaal, geschiedkundig, sportief, religieus, bevolking, historisch…) van ca. 1550- tot eind 20ste eeuw. Op maandag 9 maart is de voormiddag de tentoonstelling voorbehouden voor scholen. 

 

Zaterdag 25/4/2015 is er in het centrum van Mazenzele een verlichte avondwandeling (afstand 3 à 4 km) met bezoek aan fruitbedrijf, toneelopvoering, attracties onderweg…  Dan wordt tevens het Kunstwerk Mazenzele Dorp in de kijker onthuld en dit om “dorp in de kijker” blijvend te houden.

 

Op zondag 14/6/2015 Dries en omgeving Mazenzele  de traditionele rommelmarkt met speciale attracties.

Op donderdag 30/7/2015 wordt de Maïsdoolhof ingewandeld. De zoektocht Doolhof is open tot zaterdag 3 oktober. 

 

Op zondag 2/8/2015  wandelzoektocht te Mazenzele en dit ter gelegenheid van kermis met realisatie van een wandelpad.

 

Op zondag 30/8/2015 groot Dorpsfeest op den Dries en tevens ochtendwandeling met daarna ontbijt met spek en eieren. Doorlopend is er dan een dagprogramma met Mazelse verenigingen zoals volksdans, initiatie boogschieten, kubb, petanque, luchtballon, rondrit met huifkar en met oude tractoren, vliegend tapijt, stroberg, tentoonstelling neerhofdieren, koers op rollen, animatie door plaatselijke zanger, barbecue, picknick 

 

Op zaterdag 3/10/2015  een maïsfuif als afsluiter van Dorp in de Kijker en dan komen er muziekgroepjes van eigen bodem, vuurmomenten, speciale verlichting, kraampjes…

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2015
Paul Onselaere
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief