OPWIJK - Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK - Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente

 Met belgerinkel naar de winkel. Doe mee van zaterdag 25 april tot en met zaterdag 30 mei 2015. Handelaars kunnen zich registreren via www.belgerinkel.be/handelaars. Een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, in samenwerking met Unizo en Gezinsbond. Je kan de folder afhalen in het gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk, Kloosterstraat 7.

 

Week van de Amateurkunsten (WAK) - Van 24 april t.e.m. 3 mei vindt in Vlaanderen de WAK plaats. Op 2 en 3 mei is Opwijk in de ban van “De kleine artiest”. Klein tegenover bekende artiesten, maar ‘groot’ voor de gemeente Opwijk. Afspraak in de Oude Pastorie, Oude Pastoriedreef 32. Officiële opening op vrijdag 1 mei. Inschrijven vóór 20 april 2015 via mail: gc.info@opwijk.be of via tel. 052 36 51 70.

 

 

Openbare werken - Op maandag 13 april zijn in opdracht van het gewest de betonherstellingen op de N47, het gedeelte tussen kruispunt ‘plezante hof’ en Leirekensroute gestart. Deze werken worden verspreid over een periode van 2 weken. Doorgaand verkeer blijft gewaarborgd door het gebruik van verkeerslichten. Meer info? Controleur der Werken Benjamin Moens: tel. 052 36 51 38

 

 

Het gebruik van de fietsstraat - Eind vorig jaar werd in het centrum van Opwijk in een aantal straten de fietsstraat ingevoerd. Voor velen is het echter nog onduidelijk wat de rechten en plichten zijn van de verschillende weggebruikers in een fietsstraat. 

 

In een straat met eenrichtingsverkeer hebben de fietsers voorrang op het autoverkeer en mogen ze de hele breedte van de rijweg innemen. In een straat waar fietsers in dubbele richting mogen rijden en auto’s slechts in één richting, mag de fietser die in de tegengestelde richting van het autoverkeer rijdt, niet de volledige breedte van de rijweg gebruiken. Hier moet de fietser rechts van de rijweg rijden zodat hij het tegenliggende verkeer niet hindert.  De toegelaten snelheid is beperkt tot 30 km/u en auto’s mogen de fietsers niet inhalen.

 

 

Bruisende tuinmarkt op zaterdag 2 mei 2015 - Voor de 12e keer organiseert de gemeente Opwijk in samenwerking met vzw. Velt Neer-Brabant een tuinmarkt. Deze vindt plaats op de markt (en omliggende straten) in Opwijk-centrum op zaterdag 2 mei 2015 van 9u tot 13u. Standhouders bieden tijdens de markt een groot assortiment aan van producten. De gemeente zorgt voor muziek, animatie, springkasteel voor de kinderen en tal van leuke cadeautjes! Iedereen is welkom!

 

 

Oproep aan de Opwijkse verenigingen! Verenigingen die graag iets willen bijverdienen kunnen een drank- of eetstand uitbaten tijdens deze markt. De gemeente stelt een gratis standplaats, elektriciteit en eventueel een houten chalet ter beschikking. Wil je met je vereniging die dag een stand openhouden, geef dan een seintje. 

 

Meer info? Milieuambtenaar Eric Roelands - 052 36 51 31 - eric.roelands@opwijk.be

 

 

Bedrijvenzone De Vlaamse Staak: realisatie natuurlijk buurtpark - De gemeente Opwijk, POM Vlaams-Brabant en Haviland zijn in volle voorbereiding voor de realisatie van de bedrijvenzone De Vlaamse Staak langs de Steenweg op Dendermonde. Samen met deze ontwikkeling voorziet de gemeente ook in de realisatie van een 1,6 ha groot natuurlijk buurtpark. Het is de bedoeling dat toekomstige gebruikers van dit park mee kunnen nadenken over de inrichting van dit park.

 

Begin januari waren er heel wat bewoners van Nijverseel aanwezig op de buurtvergadering over het project De Vlaamse Staak. Hier konden de aanwezigen ook voor het eerst kennismaken met Regionaal Landschap Groene Corridor (RLGC). De gemeente heeft ons, als streekorganisatie, gevraagd in te staan voor de uitwerking van de groenzone. Maar dit ontwerp willen we niet alleen maken! Graag verzamelen we zoveel mogelijk ideeën.

 

Heel wat mensen zijn al aan de slag gegaan. Zo werken de leerlingen van basisschool ’t Luikertje momenteel aan een aantal plannen. Ook KLJ Nijverseel stapt mee in het participatietraject! Indien je aanwezig was op de buurtvergadering, heb je gemerkt dat we al een eerste ideeënronde hielden. De resultaten hiervan kan je zien op de Facebookpagina: www.facebook.com/pages/Buurtpark-De-Staak

 

Het is de bedoeling om tegen eind juni alle ideeën te verzamelen en op basis hiervan een eerste ontwerpvoorstel uit te werken. We staan te trappelen om verder na te denken over Buurtpark De Vlaamse Staak. Daarvoor organiseren we een tweede brainstorm met enthousiaste en geëngageerde buurtbewoners. We brengen een bezoekje ter plaatse en gaan dan actief aan de slag.

 

Hiervoor spreken we af op dinsdagavond 21 april om 19u in basisschool ’t Luikertje (Nijverseelstraat 131). Iedereen is welkom. Hoe meer mensen, hoe meer ideeën! Zak gerust af. Indien mogelijk geef je vooraf een seintje, zodat wij jou optimaal kunnen ontvangen. Hopelijk tot dan!

 

Meer info?

Regionaal Landschap Groene Corridor vzw: tel. 02 253 43 04 / e-mail: wim.solie@rlgc.be  - sarie.vanderaa@rlgc.be - www.facebook.com/pages/Buurtpark-De-Staak 

 

 

Overweg ter hoogte van de Bolstraat afgesloten voor alle verkeer - Infrabel, de infrastructuurbeheerder van het Belgische spoorwegnet, voert vanaf maandag 20 april onderhoudswerken uit aan de spoorlijn 60 (Dendermonde - Jette) ter hoogte van de spooroverweg aan de Bolstraat in Opwijk, waarbij de rails vervangen worden.

 

Deze werken kunnen enkel ’s nachts uitgevoerd worden, met buitendienststelling van de sporen en kunnen enige geluidshinder met zich meebrengen.

 

Om deze werken te kunnen uitvoeren, zal de overweg in de Bolstraat ononderbroken worden afgesloten voor alle verkeer van maandagavond 20 april 2015 om 22u tot zaterdagmorgen 25 april 2015 om 6u.

 

Er wordt een gepaste wegomlegging voorzien in overleg met het gemeentebestuur en de lokale politie. Voor vragen of opmerkingen hierover kunt u terecht bij de lokale politie: tel. 02 452 50 05.

 

Infrabel is zich bewust van de hinder die deze werken kunnen veroorzaken voor de omwonenden. In geval van vragen, kunt u contact opnemen met de cel Info Buurtbewoners op 0800 55 000 (elke dag van 7u tot 22u) of per mail via info.projecten@infrabel.be. Alvast bedankt voor uw begrip!

 

Sportdienst organiseert VTS-cursus Aspirant-Initiator Volleybal

Wanneer? Zaterdag 2 mei, zondag 10 mei, zaterdag 23 mei en zondag 24 mei

Lesuren? 14u-18u

Plaats? Sporthal Heiveld

Info en inschrijven? Via e-mail: sportdienst@opwijk.be

 

 

Opwijk Zonder Grenzen - Op zondag 12 juli vindt de Opwijkse versie van het Spel Zonder Grenzen plaats op het Hof Ten Hemelrijk. Sportverenigingen, jeugdverenigingen, culturele verenigingen, wijkcomités, vriendengroepen… Iedereen kan deelnemen aan deze sport- en speldag! Teams bestaan uit min. 6 en max. 10 deelnemers. Inschrijven kost € 80 (€ 30 inschrijving + € 50 waarborg) en gebeurt op de sportdienst. Mega-run, ice-run, sponge-bob en zaklopen zijn enkele voorbeelden van de proeven die op deze dag moeten worden afgelegd. Het volledige reglement en promofilmpje kan je terugvinden op www.opwijk.be, verdere info via sportdienst@opwijk.be of 052 35 02 30.

 

Uitbaters drank of eetstandjes gezocht 

Verenigingen die graag een drank- of eetstandje uitbaten op deze dag kunnen zich kandidaat stellen bij de sportdienst. Het uitbaten van een dergelijk standje is gratis, wel zullen deze verenigingen zich moeten engageren om 2 scheidsrechters ter beschikking van de organisatie te stellen.

 

 

Taallessen en taaltafels Nederlands voor anderstaligen - Om de integratie in onze gemeente voor iedereen zo vlot mogelijk te maken, organiseert het Sociaal Huis 'Nederlands voor anderstaligen’. Deze dienstverlening is gratis voor de cursisten, en kadert in het taalbeleid dat de gemeente samen met het OCMW voert. De lessen Nederlands vinden elke dinsdag plaats in de Sint-Annasite, lokalen Muziekacademie, Processiestraat 22-24. Er wordt Nederlands aangeleerd in kleine groepen (maximum 6 cursisten).

 

Doelgroep: anderstaligen binnen de gemeente die geen of onvoldoende Nederlands spreken

 

Tijdstip lessen:

  • Dinsdag van 9u tot 11u45
  • Dinsdag van 9u30 tot 11u30 (voor de kinderen van de basisschool)
  • Dinsdag van 13u tot 15u45
  • Dinsdag van 18u tot 20u30

De taaltafels sluiten aan op de laatste les na 20u30.

 

Meer info? Vivianne Thomas: tel. 052 36 95 15 of e-mail: vivianne.thomas@ocmw-opwijk.be 

 

 

Totaal verbod voor het verbranden van afval in open lucht - Het nieuwe goedgekeurde politiereglement voor de AMOW-zone (Asse, Merchtem, Opwijk, Wemmel) verbiedt vanaf heden het verbranden van afval van welke aard ook in open lucht. Het verbod tot het verbranden van afval in open lucht geldt ook voor tuinafval.

 

De uitzonderingsbepalingen (verbranden van plantaardige afval van het onderhoud van tuinen, ontbossen van terreinen, eigen bedrijfslandbouwkundige werkzaamheden) die opgenomen waren in het vorige politiereglement, zijn niet meer opgenomen in het nieuw politiereglement. Vanaf nu geldt dus een totaal verbod op het verbranden van afval in open lucht !

 

Wie toch plantaardig afval van de tuin wenst te verbranden, moet hiervoor vooraf een schriftelijke toelating aanvragen bij de burgemeester. Wie zonder vergunning afval in open lucht verbrandt, riskeert vanaf nu een GAS-boete.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief