OPWIJK - Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK - Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente

Gezocht: vrijwilligers Toeristisch Infopunt - Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die tijdens de zomermaanden mee willen instaan voor het openhouden van het Toeristisch Infopunt van Opwijk en dit op zaterdagvoormiddag van 10u tot 12u en zondagnamiddag van 14u tot 16u.  Jouw taak bestaat vooral uit de verkoop van fiets- en wandelkaarten uit de streek en het geven van toeristische informatie over Opwijk. 

Je ontvangt een vrijwilligersvergoeding. Je kan ook meewerken tijdens toeristische activiteiten. Voel je je geroepen om enthousiaste fietsers en wandelaars te ontvangen?  Neem dan contact op met Elke Heyvaert: 052 36 51 75 of toerisme@opwijk.be

 

Op dinsdag 28 april 2015 houden we een infomoment in het Groene Zaaltje (Kloosterstraat 7). We spreken af om 18u30. Je krijgt de nodige informatie over de werking van het Toeristisch Infopunt en we bekijken de nieuwe folders. We overlopen ook de zomerkalender. Breng dus zeker uw agenda mee!

 

Bruisende tuinmarkt op zaterdag 2 mei 2015 - Voor de 12e keer organiseert de gemeente Opwijk in samenwerking met vzw. Velt Neer-Brabant een tuinmarkt. Deze vindt plaats op de markt (en omliggende straten) in Opwijk-centrum op zaterdag 2 mei 2015 van 9u tot 13u. Standhouders bieden tijdens de markt een groot assortiment aan van producten. De gemeente zorgt voor muziek, animatie, springkasteel voor de kinderen en tal van leuke cadeautjes! Iedereen is welkom!

 

Ben jij beschermd tegen mazelen? Bij het woord ‘mazelen’ vrees je als volwassene niet meteen voor je gezondheid, “want mazelen is toch een kinderziekte?”. Nochtans loop je meer risico op de ziekte dan je denkt. 

 

Twee inentingen in plaats van één - Ben je tussen de 20 en 45 jaar, dan is de kans groot dat je onvoldoende bent beschermd tegen mazelen. Hoe dat komt? Waarschijnlijk heb je in je kinderjaren nooit mazelen gehad. Of je hebt geen vaccin gehad. Of misschien kreeg je maar één dosis in plaats van twee.

 

Vaccinatiestatus controleren - Tijdens de Europese Vaccinatieweek roept de Vlaamse overheid alle volwassenen op om hun vaccinatiestatus te controleren. Ben je nog niet voldoende beschermd tegen mazelen? Laat je alsnog vaccineren. Zo blijven jij én jouw omgeving gespaard van die vervelende ziekte. 

 

Meer weten? Surf vanaf 20 april naar www.vaccinatieweek.be.

 

Week van de Valpreventie 2015: van 20 t.e.m. 26 april 2015 - Jaarlijks valt ongeveer één op drie mensen ouder dan 65 jaar. Er zijn verschillende oorzaken die een valpartij kunnen uitlokken: evenwichtsproblemen, een lage bloeddruk, slecht zicht, verkeerd schoeisel, onveilig gedrag en een onveilige omgeving. Hoe meer risicofactoren je hebt, hoe groter je kans om te vallen. Het thema van dit jaar is “Van slaappillen kan je vallen. Praat erover met je arts of apotheker”.

 

Waarom specifieke aandacht voor slaappillen? In Vlaanderen slaapt ongeveer één derde van de 65-plussers met een slaapmiddel. In de woonzorgcentra is dit zelfs de helft van de bewoners. Slaapmiddelen werken goed voor een korte periode. Het gebruik van slaappillen voor een periode langer dan een maand kan leiden tot verschillende nadelen. Mensen die lange tijd slaappillen gebruiken voelen zich vaker moe en suf overdag en kunnen zich niet goed meer concentreren. Deze nadelen verdubbelen de kans op een valpartij. 

 

Met deze campagne willen we dit probleem onder de aandacht brengen en de boodschap meegeven dat ook zonder slaappillen een goede nachtrust mogelijk is. Neem je al geruime tijd slaappillen? Bespreek dan met je arts of apotheker of je dit langzaam kan afbouwen en stoppen. Een belangrijke tip om goed te slapen, is overdag zoveel mogelijk actief zijn en bewegen. 

 

Tips en informatie? Om een veilige thuisomgeving te creëren, zorg je best voor voldoende verlichting en antislip onder tapijten. Op de website www.opwijk.be vind je een volledige checklist over een veilige thuisinrichting. Het spel ‘Huisje Weltevree’ is ontwikkeld door Logo Zenneland en geeft veel informatie en tips omtrent valpreventie. Het spel is door de gemeente aangekocht en kan uitgeleend of gedemonstreerd worden aan verenigingen van Opwijk door de dienst Welzijn (Kloosterstraat 10, 052 36 90 17, dewegwijzer@opwijk.be). Neem ook een kijkje op www.valpreventie.be voor meer informatie en tips.

 

Informeer je gezond! Schrijf je in voor de winkeloefening ‘Weet wat je eet’. Dit is een soort van supermarktdemonstratie waar geoefend wordt in het aflezen van het etiket en de verpakking van het product. Doel is het uitkiezen van producten met een laag vetgehalte en hoog vezelgehalte. De deelnemers krijgen eerst een bondige uitleg i.v.m. vetarme en vezelrijke voeding van een diëtist. Nadien worden de producten besproken die de diëtist of een deelnemer heeft meegebracht. 

 

Wanneer? Donderdag 7 mei om 18u en om 20u

Waar? Zaal Het Bakhuis in het GC Hof ten Hemelrijk (Kloosterstraat 7).

Inschrijven? Betaal ten laatste 1 week op voorhand €5 (krijg je terug in de vorm van een cultuurcheque).

Stap 1: Doe een overschrijving op het rekeningnummer van de gemeente Opwijk: BE45 0910 0017 0989. Vermeld gezonde gemeente, je naam en de datum van de activiteit.

Stap 2: Mail of bel naar het Sociaal Huis De Wegwijzer: 0800 113 41 dewegwijzer@opwijk.be (Kloosterstraat 10). Geef volgende gegevens door: je naam, adres, telefoonnummer, mailadres en de activiteit waarvoor je inschrijft. 

 

Opwijk Zonder Grenzen - Op zondag 12 juli vindt de Opwijkse versie van het Spel Zonder Grenzen plaats op het Hof Ten Hemelrijk. Sportverenigingen, jeugdverenigingen, culturele verenigingen, wijkcomités, vriendengroepen… Iedereen kan deelnemen aan deze sport- en speldag! Teams bestaan uit min. 6 en max. 10 deelnemers. Inschrijven kost € 80 (€ 30 inschrijving + € 50 waarborg) en gebeurt op de sportdienst. Mega-run, ice-run, sponge-bob en zaklopen zijn enkele voorbeelden van de proeven die op deze dag moeten worden afgelegd. Het volledige reglement en promofilmpje kan je terugvinden op www.opwijk.be, verdere info via sportdienst@opwijk.be of 052 35 02 30.

 

Uitbaters drank of eetstandjes gezocht

Verenigingen die graag een drank- of eetstandje uitbaten op deze dag kunnen zich kandidaat stellen bij de sportdienst. Het uitbaten van een dergelijk standje is gratis, wel zullen deze verenigingen zich moeten engageren om 2 scheidsrechters ter beschikking van de organisatie te stellen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief