AFFLIGEM/ ASSE/ BEERSEL/ MERCHTEM/ OPWIJK - Vlaams-Brabants toerisme krijgt Vlaams geld voor zeven projecten

C21

AFFLIGEM/ ASSE/ BEERSEL/ MERCHTEM/ OPWIJK - Vlaams-Brabants toerisme krijgt Vlaams geld voor zeven projecten

Prov_vl_brabant

Toerisme Vlaanderen gaat zeven toeristisch recreatieve projecten uit Vlaams-Brabant betoelagen. Het totale bedrag dat daarvoor uitgetrokken wordt is 578.500 euro. Deze projecten werden ingediend en positief geadviseerd door Toerisme Vlaams-Brabant.

Voor het Pajottenland is er geld voor het fietsnetwerk in de Groene Gordel, het bezoekerscentrum voor ambachtelijke lambiekbieren in Beersel en voor een toeristisch infopunt in het gemeenschapscentrum Hof Ten Hemelrijk in Opwijk.

Zeven Vlaams-Brabantse toeristisch recreatieve projecten ontvangen voor 578.500 euro Vlaams geld.

"Toerisme Vlaams-Brabant gaat het wandelaanbod in het Hageland uitbreiden met zes stadswandelingen in de historische stadjes Aarschot, Diest, Landen, Scherpenheuvel-Zichem, Tienen en Zoutleeuw. Voor de aanmaak van deze stadswandelingen in het Hageland krijgt de provincie 11.100 euro" zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Het Fietsnetwerk Groene Gordel-deelregio Brabantse Kouters ontvangt 137.000 euro. En dit voor het uittekenen en bewegwijzeren van het fietsknooppuntennetwerk in de gemeenten Affligem, Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Machelen, Meise, Merchtem, Opwijk, Vilvoorde, Wemmel en Zemst. Ook randinfrastructuur zoals picknicktafels en rustbanken, overzichtsborden en de labeling van fietsvriendelijke horeca worden betoelaagd.

De informatieve bewegwijzering op de site van de Abdij van Vlierbeek te Kessel-Lo krijgt 20.200 euro.

Het project 'Mira ad astra' van de Volkssterrenwacht Mira in Grimbergen ontvangt 29.900 euro. Ze gaan dat besteden aan de grondige vernieuwing van het bestaande telescopenpark.

Ook het bezoekerscentrum voor ambachtelijke lambiekbieren in Beersel valt in de prijzen en krijgt 364.000 euro voor de eerste fase van de bouwwerken. Dit centrum zou komen in de oude-Colruytsite in Alsemberg.

Voor een toeristisch infopunt in het gemeenschapscentrum Hof Ten Hemelrijk in Opwijk wordt 8.700 euro uitgetrokken.

Tenslotte ontvangt de Antitankgracht in Haacht 7.600 euro. De antitankgracht wordt ingericht als toeristisch-recreatieve poort voor een verkenning van het gebied.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2008
Felix Merckx
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief