Fietsveiliger tussen Baardegem en OPWIJK

C21

Fietsveiliger tussen Baardegem en OPWIJK

Editiepajot_ingezondenwapenschildbaardegem_1_

Er komen extra veilige fietspaden in Baardegem en dit kan de veiligheid alleen maar bevorderen, vooral voor de zogenaamde zwakke verkeersgebruikers.


Langs de gewestweg in Baardegem tot de grens met Opwijk worden er bij de heraanleg verhoogde fietspaden voorzien.


Tussen Melkspinde en Opwijk en een deel op Opwijk starten weldra de werken. De gemeente Opwijk is principieel akkoord om hierin een deel voor haar rekening te nemen. Nadien komt de strook tussen Bieseweide en Houwelgat aan bod en hiervoor zijn de grondinnames volop bezig. Zodra deze grondinnames rond zijn, kunnen de werken binnen deze fase opgestart worden.


Er komen langs weerszijden verhoogd aanliggende fietspaden van 1,75 meter breed in betonverharding.


Aan de kruisingen met dwarsstraten worden de fietspaden voorzien van een rode inkleuring. In dit gedeelte worden er verder ook verhoogde busperrons aangelegd aan de bushaltes en komen er parkeerstroken.


In de dorpskern van Baardegem zelf wordt een zone 30 van kracht met gemengd verkeer en dus geen aparte fietspaden. De uitvoering van de bestrating zal er ook anders zijn.


In het laatste deel tot in Opwijk komt er opnieuw rijweg in asfaltverharding met een breedte van 6,50 meter. In dit gedeelte worden ook groenstroken voorzien van 3 meter tussen rijweg en de enkelrichtingsfietpaden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2016
Paul Onselaere
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief