OPWIJK 2040 zoekt ‘bankdirecteurs’

C21

OPWIJK 2040 zoekt ‘bankdirecteurs’

Wijkuistendebankenop2016__3_
 
Wijkuistendebankenop2016
 
Wijkuistendebankenop2016_2_
 

Opwijk 2040 is een nieuwe denktank en een doe-platform dat van Opwijk een duurzamere gemeente wil maken. ‘Duurzaam’ betekent daarbij niet alleen ecologisch, maar ook sociaal, economisch en cultureel duurzaam. Enkele Opwijkse enthousiastelingen startten onlangs dit burgerinitiatief op dat verandering in gang wil zetten van onderuit, buiten de traditionele politiek om. Op lokaal niveau en met iedereen die geïnteresseerd is om mee te denken en te werken.

De groep denkt daarbij onder meer aan alternatieve economieën, spullen delen of herstellen, ons huisafval reduceren, mensen samenbrengen, lokaal voedsel produceren, anders omgaan met energie, duurzame mobiliteit, bewuster consumeren, sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen… Maar iedereen is van harte welkom met zijn of haar voorstellen en initiatieven. Alle info vind je op www.opwijk2040.be en op www.facebook.com/opwijk2040.

De eerste concrete actie van Opwijk 2040 is meteen een symbolisch begin: ‘We Kuisen De Banken Op!’

Nee, niet de financiële instellingen, maar letterlijk: de publieke zitbanken in Opwijk. “Die banken waren vroeger heuse ontmoetingsplaatsen, maar tegenwoordig staan ze er meer en meer werkloos bij. Tijd voor een opfrisbeurt,” zegt Yoni Van Den Eede, een van de initiatiefnemers van Opwijk 2040. De groepering wil op zondag 3 juli de banken – ecologisch verantwoord – schoonmaken en zo klaarzetten opdat we met zijn allen er elkaar deze zomer weer zouden kunnen ontmoeten.

Jij kunt meedoen. Hoe? Door ‘bankdirecteur’ te worden! Als ‘bankdirecteur’ verklaar jij je verantwoordelijk voor één bank naar jouw keuze. Vervolgens nodig je buren, vrienden en familie uit om er op zondag 3 juli in de namiddag samen te komen. Om te praten, drinken, petanquen, elkaar beter te leren kennen… Opwijk 2040 helpt je vooraf reclame te maken voor jouw hoogsteigen ‘vergadering op de bank’ én voorziet op de dag zelf gebak, om het extra gezellig te maken. Ben je geïnteresseerd? Claim dan nu via hallo@opwijk2040.be je bank bij jou in de buurt en help zo mee van de banken opnieuw fijne sociale ontmoetingsplekken te maken!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief