OPWIJK - Met JOOP veilig naar school

C21

OPWIJK - Met JOOP veilig naar school

_

JOOP, de jongerenafdeling van CD&V) evalueerde de fietsroutes in de nabijheid van alle Opwijkse scholen en dit met het oog op het nieuwe schooljaar.


Het was voor de 2de keer dat JOOP dit organiseerde.


Enkele bevuilde verkeersborden werden grondig gepoetst en dit kan zorgen voor meer veiligheid en zichtbaarheid, maar ook voor een proper Opwijk.


Enkele vaststellingen : de oversteekplaatsen aan alle Opwijkse scholen zouden meer ‘in de verf’ (fluogeel bv.) moeten en uniform voor alle scholen in de gemeente.


De geparkeerde auto’s op het plein voor de dekenij op de Singel ter hoogte van de ING-bank blijven een gevaarlijk punt voor de fietsende kinderen en verdient alle aandacht.


Op Leirekensroute rijden dagelijks brommers en scooters, nochtans is deze weg enkel voorbehouden voor fietsers en wandelaars. Graag meer politiecontrole hier!


Bij het kuisen van de verkeersborden merkte men dat er heel wat borden zijn die loshangen en sommige zijn ook vervaagd van kleur, praktisch bijna onleesbaar of onherkenbaar.


Sommige fietspaden zijn heel smal, zoals bijvoorbeeld het fietspad aan de kant van het VKO (Karenveldstraat) en op het Heiveld aan De Boot. Als autopassagiers hun deur opendoen is het gevaar groot dat fietsers geraakt worden. Bij het recente onderzoek (Waaraan zou het gemeentebestuur het belastingsgeld moeten spenderen?) van CD&V Opwijk-Mazenzele, op de jaarmarkt, koos dan ook bijna de helft van onze respondenten resoluut voor veiligere fiets –en voetpaden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2016
Paul Onselaere
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief