OPWIJK - Overvliegen gemeentelijke begraafplaatsen

OPWIJK - Overvliegen gemeentelijke begraafplaatsen

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

Nu woensdag 14 december vliegt – indien de weersverwachtingen het toelaten - een drone over de Opwijkse begraafplaatsen. De gemeente opteert voor een volledig digitale aanpak van het begraafplaatsenbeheer en streeft zo naar meer efficiëntie. Dit impliceert ook een betere dienstverlening naar de burger.  

 

Op basis van de drone-beelden kunnen onze gemeentelijke diensten zich een heel duidelijk beeld vormen van elke begraafplaats. Dit betekent een meerwaarde voor de huidige manier van werken, waarbij alle relevante gegevens reeds worden bijgehouden in databanken en op een digitaal begraafplaatsenplan. We denken hierbij onder meer aan de bezettingsgraad en het concessieoverzicht. Ook de groeninplanting op de begraafplaatsen wordt duidelijk in beeld gebracht waardoor ook het groenbeheer efficiënter kan verlopen.  

 

Praktische informatie 

Een gecertificeerd piloot zal met een drone de verschillende begraafplaatsen overvliegen. Dit gebeurt op een hoogte van een 60-tal meter. Een dronevlucht per begraafplaats duurt ongeveer een half uurtje. De piloot is volledig in orde met alle vereisten in verband met de nieuwe drone-wetgeving, en heeft reeds jaren ervaring. De drone bevat een camera, waarmee de begraafplaatsen met een heel hoge graad van detail in beeld kunnen worden gebracht. Op die manier krijgt men een duidelijk overzicht van elke begraafplaats, en dit in vogelvlucht. Een luchtfoto zegt meer dan men vanop de grond kan waarnemen. 

Het overvliegen van de begraafplaatsen betekent dat de drone soms een stukje over eventueel  aangrenzende tuinen kan vliegen (om bijvoorbeeld een bocht te nemen) en een klein stukje mee fotograferen. De foto's dienen echter enkel voor intern gebruik voor de medewerkers van de bevolkingsdienst en technische dienst, en worden dus niet verspreid. Indien op termijn besloten wordt om de beelden toch op de gemeentelijke website te plaatsen ter consultatie, worden die stukjes tuin op de foto uiteraard gewist. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2016
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Paul Onselaere | 07 sep 2017
Paul Onselaere | 03 sep 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Paul Onselaere | 03 sep 2017

archief