OPWIJKenaren lopen van Parijs naar Rotterdam

C21

OPWIJKenaren lopen van Parijs naar Rotterdam

13177116_1015504188541788_4631682510003532607_n
 

Elk jaar nemen meer dan 300 teams deel aan het internationale event Roparun. Onder hen dit jaar ook 1 team uit Opwijk. De uitdaging: een looptocht van meer dan 500 kilometer van Parijs helemaal tot in Rotterdam. De inkomsten die de deelnemers door sponsoring verzamelen gaat via de Stichting Roparun integraal naar initiatieven die de strijd tegen kanker aangaan.  Vorig jaar kon de Stichting 5.415.691 miljoen euro schenken aan meer dan 100 doelen.  Ook Belgische ziekenhuizen en initiatieven worden gesteund. Zo kreeg bvb. het OLV Ziekenhuis in Asse een bedrag van €90.000 voor de inrichting van hun nieuwe palliatieve eenheid.  

 

Voor team 165 ‘Samenloop’ is het reeds de vierde deelname aan dit event. Lieve Jacobs, lid als loopster van het team, neemt al voor de 3de keer deel en kent dus het klappen van de zweep: "Roparun maakt het lopen, wat een individuele sport is, een (h)echte teamsport. Zonder het hele ondersteunende team van fietsers, chauffeurs, catering, kinesisten, ... sta je nergens en kunnen de lopers dit traject nooit of te nimmer realiseren. Ook al is het een serieuze uitdaging die bij momenten heel zwaar en pijnlijk is, je weet dat je door je bijdrage als team, het leven van mensen die constant pijn hebben net iets draaglijker maakt. En dat is het mooie aan heel het roparun verhaal!’

 

Het concept van de Roparun bestaat er immers uit dat in estafettevorm 24 uur op 24 gelopen wordt en dit gedurende de 3 dagen van het Pinksterweekend (3-5 juni). 

 

Dit jaar staat Lieve ook mee in voor de organisatie: "Ons team bestaat uit acht lopers die allen lid zijn van de jogclub van AC Opwijk, vier fietsers en dan nog  een aantal mensen ter ondersteuning, in totaal een 20-tal vrijwilligers.  Het team moet zelf instaan voor de volledige organisatie van dit alles." Zo regelt het team oa. vooraf zes rustplaatsen langsheen het parcours in Frankrijk, België en Nederland.   De acht lopers worden ingedeeld in 2 loopteams, telkens met 2 begeleidende fietsers. Terwijl het ene team loopt, kan het andere team rusten en vice versa. Ook hebben ze cateraars mee die onderweg voor gezond en gevarieerd eten zorgen en kinesisten die de spieren losmaken.  

 

Volksfeest

Om te mogen deelnemen moet elk team een bedrag van €5845 inbrengen, dat integraal wordt geschonken aan initiatieven en verenigingen die het leven van mensen met kanker draaglijker maken. Daarom organiseert het Opwijkse team een wijnverkoop en een spaghettifestijn. De wijnverkoop loopt momenteel al, het spaghettifestijn vindt plaats op zondag 26 maart in het familieheem te Opwijk-Nijverseel.

 

Maar er is meer: "In tal van dorpen waar de tocht passeert ontspruit een waar volksfeest door de supporters die de deelnemers komen aanmoedigen. Dat werkt echt heel motiverend," weet Lieve Jacobs uit ervaring, "Ook in Opwijk organiseren we een doortocht aan Nijdrop, tijdens het Pinksterweekend. Ook daar willen we er een leuk feestje van maken."

 

Het team ondersteunen kan door wijn te bestellen, of deel te nemen aan het spaghettifestijn op 26 maart (bestellen of inschrijven via: www.facebook.com/RoparunTeam165Samenloop of samenloop165@gmail.com). Én uiteraard door te supporteren aan Nijdrop tijdens het Pinksterweekend. 

 

Meer info over team 165 ‘Samenloop’ op: samenloop165.mozello.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief