PEPINGEN - Gerard Defloo (N-Va): Nieuwe sporthal komt er

C21

PEPINGEN - Gerard Defloo (N-Va): Nieuwe sporthal komt er

De_floo
Gerard Defloo. (Foto Felix Merckx)

 In Pepingen is er een nieuwe meerderheid. Nog vooraleer het eigenlijk begint hebben zowel de nieuwe oppositie als de nieuwe meerderheid de messen al geslepen.

De Sporthal komt er volgens Gerard Defloo (N-Va en oppositie). Het nieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan voor de “Sporthal “ is zo goed als klaar en de uitvoering van de volgende fasen kan inderdaad door het nieuwe bestuur bepaald worden, maar hoe dan ook de 1ste steenlegging zal niet meer gedurende de huidige legislatuur plaatsvinden.

De Sportraad en het architectenkantoor betrokken bij de 1ste gedachte aan een Sporthal (zowat 40 jaar geleden) zijn op de hoogte van de huidige toestand inzake Sporthal II. Ook de aanpalende bewoners en FC Pepingen zou hierbij nauw betrokken worden.

De nieuwe meerderheid heeft reeds jaren aangekondigd dat voor haar de bouw van een 2de bibliotheek in het centrum van Pepingen een prioriteit is. De bouw van een Sporthal (klein of middelgroot) met publiek-private samenwerking is meestal niet interessant voor de private investeerders wegens de te geringe opvang. Dergelijke samenwerkingen zijn voor dezelfde reden ook niet interessant voor andere Pepingse projecten. Juridisch komt er heel wat bij kijken en de gevaren voor belangenvermenging zijn niet denkbeeldig!

De Sporthal komt er voor alle sporters groot en klein - jong en oud – voor lokale competitie. Het 2de voetbalveld moet er voor zorgen dat de jeugd ieder weekend kan spelen. Het is vervelend voor de jonge sporters (en ook de ouders – grootouders) geconfronteerd te worden met de zoveelste uitgestelde match omwille van het ongeschikte terrein.

Wie de studie voorafgaand aan Sporthal II ernstig leest, weet duidelijk waarom een andere locatie noodzakelijk was. De buitentribune was in deze studie niet de hoofdzaak maar slechts een bijzaakje. De Sporthal te Herne heeft ook een buitentribune! Nu de nieuwe meerderheid  kan altijd teruggrijpen naar haar “concrete”(?) plannen voor een Sporthal langs de Grasmeerstraat, waarvoor volgens de CD&V reeds einde 2012 alles in gereedheid werd gebracht om de bouw te starten in 2013?

 In de huidige omstandigheden kunnen wij  maar hopen dat de nieuwe meerderheid zijn schouders zet onder de bouw van Sporthal II. Een bibliotheek is er reeds, voor de kinderopvang kunnen heel wat openbare en private gebouwen op korte termijn in gereedheid gebracht worden. Het fietspad Pepingen Bogaarden is een miskraam van jewelste zonder de bijhorende baan her aan te leggen.

Iedereen wenst een minimum aan belastingen te betalen en kijkt uit naar de door de nieuwe meerderheid beloofde belastingvermindering (vermindering die slechts kan vanaf 2018)! Het Vlaams gemiddelde van de aanvullende personenbelasting is 7,40 %, Gooik werkt met een tarief van 7,30 % en te Pepingen is dit sedert vele jaren 7,80%.

Laat de bevolking het vertrouwen in de politiek niet verliezen. Stel voor  allerlei futiliteiten de bouw van Sporthal II niet verder uit. Maak nu van een 40-jaar durende hoop een realiteit op korte termijn!  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2017
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief