25ste Kroegentocht in OPWIJK…maar ook afscheid van bezieler Hubert De Smedt

C21

25ste Kroegentocht in OPWIJK…maar ook afscheid van bezieler Hubert De Smedt

Kroegentocht_25_jaar_opwijk
 

Op vrijdag 7 april start traditioneel het carnavalsweekend met een kroegentocht, meteen trouwens de 25ste editie. Het is al sinds 1999 dat de kroegentocht de opener is van het Opwijkse carnavalsweekend.


Vorig jaar kende de kroegentocht een dipje met amper 4 deelnemende herbergen, maar dit jaar is men terug aan 7 cafés toe en dit verheugt vooral bezieler en voorzitter van het kroegentochtcomité, Hubert De Smedt.


De tijd is rijp om de fakkel door te geven vindt Hubert.


De Opwijkse kroegentocht ontstond in de schoot van de V.T.B. Willy Multael liep met dit idee rond en vond na wat zoeken steun bij een ander V.T.B.-bestuurslid Hubert De Smedt.

 

De allereerste kroegentocht was op 9 februari 1993 een feit.


Het werd een mooie traditie.


Later ontstond dan het carnaval in Opwijk en de twee comité’s sloegen de handen in elkaar en zo werd de Kroegentocht de opener van het carnavalsweekend. Op 26 maart 1999 was het dan zo ver !


Voor de “jarenlange” fraaie aankondigingsborden zorgde Paul ‘Boerman’ Vermeiren.

 

De deelnemende herbergen zijn : ‘Den Hert’, ‘De 7 Zonden’, ‘Café Apollo’, Thursdays, Nijdrop, Cafetaria Hof ten Hemelrijk en Sint-Pauluscafé.


In het kader van het zilveren jubileum krijgen de bezoekers die hun kaart (6 euro voor alle cafés) in voorverkoop aanschaffen er een 2de gratis drankbon bovenop. De avond zelf betaal je 8 euro voor alle cafés of 2 euro voor 1 café.


Aan de inkom van de cafés worden wat leuke gadgets uitgedeeld.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2017
Paul Onselaere
Paul Onselaere
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief