Geocoins lokken hop-toeristen naar OPWIJK. Start Opwijkse geocache-zomer op 17 juni

Geocoins lokken hop-toeristen naar OPWIJK. Start Opwijkse geocache-zomer op 17 juni

Geocoin
 

Toerisme Vlaams-Brabant, gemeente Opwijk en Hopwally gaan geocoins verstoppen in de West-Vlaamse hopregio. Deze actie verbindt hop-toeristen met (H)op Smaak in Opwijk. Op zaterdag 17 juni start de Hop Geocache in Opwijk.

Deze zomer organiseren Toerisme Vlaams-Brabant en de hopgemeenten onder de noemer ‘(H)op Smaak’ tal van activiteiten over hop en bier.

 

‘De traditionele hop kent momenteel een heropleving en wij gaan deze trend toeristisch ondersteunen met de ‘hippe’ geocache’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. ‘Daarom lieten we een speciale hop-geocoin ontwikkelen als lokmiddel om wereldwijd geocachers naar onze Hopstreek in de Groene Gordel te lokken’.

Toerisme Vlaams-Brabant, de gemeente Opwijk en Hopwally ontwikkelden een speciale geocoin met een hopblad en een unieke trackingcode, want geocoins reizen, met de geocachers, de wereld rond.

 

‘Onze vrijwilligers gaan kaartjes in Vlaamse geocaches stoppen. Deze geocaches worden geselecteerd uit de meer dan 20.000 geocaches die Vlaanderen rijk is op basis van hun locatie en hun relatie met hop en/of bier in het algemeen. We mikken hierbij vooral op de west-Vlaamse hopstreek rond Poperinge’, zegt Pieter Dejonghe, één van de vrijwilligers van Hopwally.  

 

‘Onze gemeente heeft een rijke traditie als het op hop aankomt’, zegt Jan Couck, schepen voor toerisme van Opwijk. ‘Ook nu is hop nog prominent aanwezig, met het hopveld, de brouwerij, de kunstwerken en de cafés. Geocachers die de Opwijkse hop-caches komen bezoeken, kunnen achteraf op vertoning van dat kaartje in ons toeristische infopunt een exemplaar van de geocoin krijgen’.

Opwijk is een aantal nieuwe caches en twee nieuwe wandelroutes rijk. Op zaterdag 17 juni is er een startevenement dat de Opwijkse geocache-zomer op gang trapt.

‘Wie wil deelnemen, moet vroeg uit de veren’, zegt schepen Jan Couck. ‘We starten om 8 uur met het opladen van de gps’en van de deelnemers met de gpx’en van de nieuwe caches.  Wie nog niet veel weet over geocaching, krijgt om 10 uur een korte uitleg en initiatie’. 

 

Meer info: www.facebook.com/toerismeopwijk en www.toerismevlaamsbrabant.be/hop (vanaf midden juli)

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 jun 2017
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Paul Onselaere | 22 mei 2018
Paul Onselaere | 21 mei 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Paul Onselaere | 02 mei 2018
Paul Onselaere | 01 mei 2018
Paul Onselaere | 28 apr 2018
Paul Onselaere | 28 apr 2018
Paul Onselaere | 22 apr 2018
Paul Onselaere | 18 apr 2018

archief